Присідаємо та стрибаємо. Три варіації вправи з інтервальними стрибками на скакалці
Фото: depositphotos.com

У період карантину, коли всі тренування перейшли в "онлайн" режим одним з бюджетних спортивних споряджень є скакалка. Стрибки 20 хвилин поспіль хоч і чудове кардіотренування, але доволі нудне. Щоб зробити своє тренування цікавішим, розбийте його на три кола.

Пропонуємо виконати комплекс тренувань зі скакалкою. Він допоможе не тільки покращити техніку стрибків, але й втратити калорії та зміцнити м'язи.

Повторюйте цю схему протягом 3 підходів. Після кожного кола виконуйте 60-секундний інтервал стрибків. Після кожного інтервалу зі стрибком відпочивайте 60 секунд.

Присідання з вагою тіла

Виконайте 12 повторень

  1. Встаньте, розставивши ноги на ширині стегон.
  2. Витягніть руки перед собою і повільно зігніть коліна, відсуваючи стегна назад, щоб присісти. Опускайте тіло так, ніби ви збираєтеся сісти на стілець.
  3. Присідайте до тих пір, поки стегна не стануть паралельними підлозі. Коліна повинні бути над пальцями ніг, а погляд – прямо вперед.
  4. На мить зупиніться внизу.
  5. На видиху поверніться у початкове положення. Руки опустіть вниз.

Відео: Youtube-канал "Health Magazine"

Присідання з пульсацією

Виконайте 15 повторень

  1. Станьте, розставивши ноги на ширині стегон.
  2. Витягніть руки перед собою і повільно зігніть коліна, відсуваючи стегна назад. Опускайте тіло так, ніби збираєтеся сісти на стілець.
  3. Присідайте до тих пір, поки стегна не стануть паралельними підлозі або так низько, наскільки ви зможете присісти, зберігаючи правильну техніку виконання. Коліна повинні бути над пальцями ніг, а погляд – прямо вперед.
  4. На мить зупиніться внизу присідання.
  5. На видиху підійміться наполовину.
  6. Потім поверніться до нижньої частини присідання.
  7. Натисніть на п'яти, щоб повернутися у початкове положення.

Відео: Youtube-канал "ArrowFit"

Присідання з утриманням

Затримайтесь в позиції присідання від 30 до 45 секунд.

  1. Встаньте, розставивши ноги на ширині стегон.
  2. Витягніть руки перед собою і повільно зігніть коліна, відсуваючи стегна назад, щоб присісти. Опускайте тіло так, ніби ви збираєтеся сісти на стілець.
  3. Присідайте до тих пір, поки стегна не стануть паралельними підлозі або так низько, наскільки ви зможете, не порушуючи техніки виконання. Коліна повинні бути над пальцями ніг, а погляд  прямо вперед.
  4. Затримайтесь у такому положенні на 30-45 секунд. 

Відео: Youtube-канал "XHIT Daily"

Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.