80 % батьків довіряють реформі НУШ – Ганна Новосад
Ілюстрація Depositphotos.com

Нова українська школа спромоглася здобути довіру батьків, учнів та педагогів, заявляє колишній міністр освіти і науки України (2019-2020) Ганна Новосад.

"80 % батьків довіряють цій реформі, бачать зміни у своїх дітях, їхні результати", – зауважила вона.

Продовжуючи реформу НУШ, важливо відповісти цим людям на питання, що чекає на їхніх дітей далі в базовій та старшій школі. Про це Новосад сказала під час презентації проєкту дорожньої карти реформи базової та профільної школи, презентованого громадською спілкою "Ре:Освіта".

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Ця дорожня карта також потрібна, щоб контролювати політиків у впровадженні Концепції Нова українська школа, переконана Новосад.

Вона нагадала, що цьогоріч влітку був проголосований закон, який практично нівелює старшу профільну школу (закон щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти, – ред.)

"Ми запропонували інструмент від громадянського суспільства. Ця пропозиція з фахового середовища, вона експертна та підтримується громадськістю. Тепер "м’яч" на боці тих, хто приймає рішення, бо не ми ухвалюємо бюджети та закони", – сказала очільниця "Ре:Освіти", міністр освіти і науки України (2016-2019) міністр Лілія Гриневич.

Втім, якщо навіть на цю карту не звернуть увагу у владі, вона може стати корисним інструментом моніторингу для всіх зацікавлених у розвитку НУШ, підкреслила вона.