Аліна Паш їздила до Криму через український КПВВ.  "Суспільне" оприлюднило документи
Фото: Суспільний мовник

Співачка Аліна Паш перетинала кордон з окупованим Кримом зі сторони України. Про це свідчить документ від Державної прикордонної служби, який надала артистка Суспільному мовнику. 

"Учасниця Alina Pash надала гарантії, що не порушувала законодавство України й вимоги конкурсу: виступ у 2015 році відбувався на приватному заході українців у Криму, а перетин кордону відбувався зі сторони України. Суспільний мовник отримав від команди учасниці документ щодо перетину кордону з Кримом зі сторони України від ГЦОСІ Державної прикордонної служби України", – повідомляють у Суспільному мовнику.

Згідно з відповіддю ДПСУ від 9 лютого, співачка 11 серпня 2015 року в’їхала на окупований півострів через український КПВВ Чаплинка, а 13 серпня виїхала назад через той самий КПВВ.

Також у Суспільному мовнику зазначають, що звернулися до Державної прикордонної служби України за таким підтвердженням, "однак дані про перетин кордону є конфіденційними".

"Відповідно до Правил національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення-2022, учасник відбору гарантує, що не виступав у РФ та на окупованих територіях після 15.03.2014 – не здійснював концертну діяльність, виступи, участь у будь-яких публічних та/або приватних заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб’єктами тощо країни-агресора чи на території країни-агресора, в Автономній Республіці Крим та/або на іншій окупованій території України після 15.03.2014 та не планує, не здійснюватиме анонсів відповідних виступів(у) як в період до і під час проведення відбору, так і в період після Нацвідбору до дати фіналу Євробачення-2022 включно", – повідомляють у Суспільному мовнику. 

Нагадаємо, 12 лютого, у фіналі національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2022" перемогла співачка Аліна Паш з піснею "Тіні забутих предків". 

Виступ Аліни Паш оцінили у 7 балів від глядачів та 8 балів від журі. Друге і третє місця у фіналі нацвідбору посіли Kalush Orchestra і Wellboy.

Для учасників українських відбіркових турів Євробачення стало традицією "тест на патріотизм". Аліна Паш, як з'ясувалося, вже після 2014 року виступала в окупованому Криму та їздила до Москви. Співачка заявляє, що це не суперечить її патріотичній позиції.

"У мене чітка позиція – у нас 8 років йде війна, Росія – агресор, Крим – це Україна. Це не обговорюється. І їздила я до України", – сказала Alina Pash про поїздку до Криму.

Читайте також: Аліна Паш їде на Євробачення. Соцмережі гудять проти – через її поїздки в Росію та Крим