Такий результат частина українців у соцмережах оцінює негативно. 

Головні претензії – Паш уже під час окупації Криму їздила на півострів і після 2014 року була в Росії. Нагадали співачці і її світлини, стилізовані під російський прапор. 

Аліна Паш їде на Євробачення. Соцмережі гудять проти – через її поїздки в Росію та Крим
Скриншот з соціальних мереж

Як реагують соцмережі

"Аліна Паш на Євробаченні представлятиме від України Москву", – пише активіст Сергій Стерненко.

"У перемозі Аліни Паш є кілька плюсів для всіх артистів: ви тепер можете зніматися в російських рекламах, легко їздити з "приватними візитами" до Росії, не їздити в Крим, а саме літати, як літала Аліна, а вона конкретно – літала...", – написав Денис Коновалов.

"Це жах. До чого ми ідемо? Хлопці захищають нашу державу на сході. Для чого? Щоб вигравали ті, які в Криму виступають? Аліна Паш виступає в Криму вже під час війни. І їде на Євро від нас?", – написала Мар'яна Василик-Шаран.

Аліна Паш їде на Євробачення. Соцмережі гудять проти – через її поїздки в Росію та Крим
Скриншот з соціальних мереж


"Людина, що не має чіткої громадянської позиції і продовжує брататись з росіянами на восьмому році війни, не має права представляти Україну на Євробаченні. Такої ганьби ми не можемо допустити", – пише Роман Довгий.

"8-й рік російсько-української війни. Ворог готується завдати масштабний удар, а наша влада, всупереч голосуванню українців, оголошує переможцем нацвідбору Євробачення малороску лише за те, що це "подруга сім‘ї", – переконаний Іван Рибак.

Аліна Паш їде на Євробачення. Соцмережі гудять проти – через її поїздки в Росію та Крим
Скриншот з соціальних мереж

Більшість коментувальників вважають, що пісня дійсно цікава, але представляти Україну на міжнародному конкурсі з такою позицією не можна.

"Як на мене, найкраще, що можна зараз зробити – Аліні відмовитись від подальшої участі, це було б гідно і справедливо щодо Калуша", – пише Михайло Лавровський. 

"Люди проходять певний розвиток, змінюються. Я також мала певну упередженість щодо виконавиці. Але для мене вчорашній виступ перекрив помилку минулого. Це саме та пісня, якою ми маємо репрезентувати Україну на Євробаченні цього року. Це про нашу історію, нашу ідентичність, наші сімейні фото і людей, які дивляться з них на нас. Тіні наших забутих предків – це про наше сьогодення. Це була найбільш українська пісня з усіх представлених", – пише Інна Склярська.

Аліна Паш їде на Євробачення. Соцмережі гудять проти – через її поїздки в Росію та Крим
Скриншот з соціальних мереж

"Все ж може й добре, що перемогла Аліна Паш. Об'єктивно, її "пісня" була найкращою серед всіх інших на нацвідборі. І це добре, що українська культурна спільнота здатна перетягнути на свій бік настільки продажну шкуру як Аліна Паш. Це означає, що ми хоча б якось здатні конкурувати з імперцями за таланти, які, у переважній своїй більшості, це не таємниця, є безпринципними мудилами", – пише Лео Овчаренко

"Не дуже переймаюся за нинішніх обставин Євробаченням, але вставлю свої 5 копійок. Пісня в Аліни Паш гарна. І виступ хороший. Але є величезне "але". Хто не розуміє – гляньте, як це подають в російських ЗМІ. Аліна Паш тепер – зброя російської пропаганди. І ви, любі фанати, її своїми ж руками Кремлю вручили. Бо Росія тепер буде кричати з усіх динаміків: "Бачите, от бачите, і нічо! Насправді любить нас, росіян, Україна", – пише Олександр Друкач.

Аліна Паш їде на Євробачення. Соцмережі гудять проти – через її поїздки в Росію та Крим
Скриншот з соціальних мереж


"Вважаю, що музично номер Аліни Паш кращий, ніж Калуша. І європейські букмекери вже включають Україну до топ-3 фаворитів на перемогу. Але водночас фотки з Червоної Площі у 2017 році. Мда... І якби Суспільне дотримувалося своїх власних правил, то Аліни Паш у принципі не мало бути у відборі. Але в підсумку вона перемагає і по всьому Фейсбуку та іншим соцмережам мчить лютий срач, майже як з Марув у 2019. І переможець відбору замість того, щоб об'єднувати країну, створює нову точку конфлікту. Інша річ, що й істерики Калуша, який відмовляється визнати поразку і бачить у всьому змови та махінації, не тішать", – пише Макс Кравець.

Як відреагувала Аліна Паш

У пості Аліна Паш так відреагувала на все, що відбувається у соцмережах: "Ви мені не вороги, так само як і Я Вам. В такий час Нам потрібно єднатись, а не шукати у мені злу відьму. На всі питання, які турбували моїх земляків щодо виступів і подорожей у країну-агресора, Я вже відповіла у багатьох інтерв‘ю. Не вірте жовтій пресі, яка розповсюджує про мене недостовірну інформацію".

У 2019 році артистка вже стикалася зі схожими звинуваченнями, тоді прокоментувала свої поїздки до Криму та Росії так:

"За час існування проєкту Alina Pash я жодного разу не виступала на території Росії. Із моменту виходу першого релізу 2018 ми дістали десятки пропозицій, яким я відмовила. У 2017 році за особистими обставинами я була на території Росії як приватна особа. Так, я зробила фото зі світшотом "KYIV" на Червоній Площі. Тому що вважаю, що саме так має англійською писатися назва української столиці. У 2015 році я була на території Криму з музикантами з візитом до родичів членів команди, у яких було весілля. Якщо Я порушила законодавство України – готова відповідати за законом, але не готова відповідати перед суспільством як артист. Це було за три роки до появи проєкту Alina Pash. Всю відповідальність публічної людини перед суспільством розумію. Карта України виглядає для мене сьогодні так само, якою я її вивчала в 1-му класі з татом", – тоді написала у Фейсбуці артистка.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин