Без сосисок і газованої води. Як МОЗ пропонує годувати дітей у школах та садочках
Ілюстративне фото – depositphotos.com

Міністерство охорони здоров’я представило проєкт постанови про порядок організації харчування дітей у закладах освіти та у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби МОЗ.

Так, на законодавчому рівні врегулюють питання щодо харчування дітей з особливими дієтичними потребами, як-от цукровий діабет, непереносимість глютену, лактози тощо, розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для український родин

Зазначається, що структуру харчування розробили з урахуванням рекомендацій ВООЗ.

Читайте також: Ідеальний ланчбокс дитині в школу – поради дієтолога та шеф-кухаря

Які умови харчування пропонують для дітей пропонує МОЗ:

  • відмовитися від закупівлі сосисок, ковбас, напівфабрикатів рибних і м’ясних. А також солодких газованих напоїв, енергетичних напої та будь-яких інших напоїв із вмістом доданих цукрів обмежується добова кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, жирів;
  • окремо приділено увагу організації харчування, відповідно до якого керівники закладів матимуть можливість вибрати найефективнішу модель організації харчування з урахуванням особливостей закладу. Тобто впроваджувати кейтеринг, здаючи харчоблок закладу в оренду для організації харчування або власними силами закладу.

З 1 вересня в Україні відкрили школи з карантинними обмеженнями. Учням початкової школи Міносвіти організувало карантинне харчування.

Якістю такої їжі частина батьків обурена. Фотографіями сніданків у школах Києва діляться в соцмережах.

Натомість заступниця в.о. міністра освіти Любомира Мандзій заявила, що батькам треба потерпіти. Нормальне харчування відновлять після кінця карантину.

11 вересня в Міністерстві освіти і науки заявили – за харчування школярів і якість продуктів відповідає безпосередньо керівник та засновник школи.