Куди звертатися за психологічною допомогою батькам і школярам. Телефони і чати від МОН
Ілюстративне фото: depositphotos.com

У Міністерстві освіти і науки відреагували на нещодавні випадки самогубства серед школярів. Там нагадали, що є гаряча телефонна лінія психологічної допомоги та чат-бот у Telegram і Viber для батьків та вчителів для запобігання трагічним випадкам з підлітками.

Про це повідомили в пресслужбі МОН.

Національна дитяча гаряча лінія:

  • 0-800-500-225 (безкоштовно зі стаціонарних);
  • 116111 (безкоштовно з мобільних);

Безкоштовна цілодобова гаряча лінія для жертв домашнього насильства – 15-47;

Безкоштовна Національна гаряча лінія із запобігання домашньому насильству –  116-123.

Чат-бот "КІБЕРПЕС" у Telegram і Viber допоможе дізнатись про те, як діяти дітям, батькам і вчителям у разі кібербулінгу та анонімно отримати допомогу.

На сайті МОН можна знайти розділ "Безпека дітей в інтернеті" для підвищення рівня обізнаності батьків і вчителів. 

Там є поради для батьків щодо організації взаємодії "дитина-інтернет-мобільний зв'язок" від Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

На платформі цифрової освіти ДІЯ також можна знайти освітній Серіал для батьків "Безпека дітей в інтернеті" про те, як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних інтернет-спілок, сексуального насильства.

Онлайн-посібник "COVID-19. Поради з безпеки онлайн для батьків та опікунів".

"Наразі Міністерство спільно з Національною поліцією та громадськими організаціями готують лист до департаментів освіти і науки ОДА щодо необхідності проведення додаткових профілактичних заходів із дітьми та батьками щодо безпечної поведінки в інтернеті", – зазначили у відомстві.

  • 16 лютого стало відомо, що на Київщині дві школярки отруїлися пігулками, які вжили після відео з соцмережі.
  • Пігулки вони випили в школі. Медики, які прибули на місце події, констатували смерть 13-річної дівчини, її 12-річну подругу доправили до мед закладу, і наразі життю другої дівчини нічого не загрожує.