Чи можна на ЗНО пред’явити паспорт у застосунку "Дія"
Ілюстративне фото: EPA

Учасників зовнішнього незалежного оцінювання просять мати з собою паперовий паспорт чи ID-картку, аби не створювати чергу на вході в пункт тестування.

Про це повідомила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в інтерв’ю Українським новинам.

Використання паспорту у застосунку "Дія" УЦОЯО внесло, як одну із нестандартних ситуацій, але просять все ж брати документ із собою.

"Чому? На жаль, держава не фінансує забезпечення пунктів проведення ЗНО спеціальними приладами для перевірки документів у додатку "Дія". Працівниками пунктів проведення оцінювання є  педагогічні працівники, керівники закладів освіти, які повинні самостійно встановити відповідний додаток на телефон та вміти ним користуватися. Це є доволі проблематичним", – пояснила Вакуленко.

Читайте також: ЗНО-2021: Шкарлет анонсував зміну формату. Що зміниться

Паперовий документ чи ID-картка пришвидшить процес входу в пункти проведення ЗНО без додаткових неприємних моментів очікування, каже вона.

"У кожному пункті тестування буде щонайменше одна людина, яка матиме відповідний додаток у своєму смартфоні, але учаснику доведеться чекати входу в пункт проведення ЗНО, поки цей один фахівець забезпечить перевірку електронних документів", – пояснила Вакуленко.   

Утім, учасника ЗНО не можуть не пропустити з електронною версією паспорта. 

"Краще брати паспорт-книжечку або ID-картку для того, щоб не створювати чергу на вході й уникнути  додаткових соціальних контактів", – додала заступниця директора.