МОН вивчає "за" і "проти" того, щоб діти йшли в школу з п’яти років – Шкарлет
Учні

Міністерство освіти і науки розглядає, чи підійде для українських шкіл початок навчання для дітей з п’яти років. 

Про це повідомив тимчасовий керівник МОН Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

"У деяких країнах ЄС навчання розпочинають із 5 років і закінчують у 17. Звучала така пропозиція і на сьогоднішній (10 листопада – ред.) нараді в МОН із керівниками облуправлінь. Це варто обдумати, враховуючи стандарти Нової української школи, та обговорити на педрадах, в інститутах підвищення кваліфікації, з батьками. МОН розглядає всі пропозиції "за" і "проти", – написав Шкарлет.

Читайте також: Якою буде освіта наших дітей, або Що загрожує реформі Нової української школи

Також він заявив, що в міністерстві не планують скасовувати 12-річну шкільну програму.

"Відмова від 12-річної шкільної освіти – це абсолютний фейк. Дискусія, яка не перший рік триває в освітній спільноті з приводу термінів початку та завершення шкільного навчання, у жодному разі не передбачає повернення десятирічки", – зазначає в.о. міністра освіти і науки.

Це питання, каже, відкрите для фахової дискусії і обговорення з батьками учнів.

12-річне навчання є частиною проєкту Нової української школи. Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Рішення про перехід на стандарти НУШ було прийнято у вересні 2017 року. Тоді прийняли новий закон "Про освіту", який регулює основні принципи нової освітньої системи, а в лютому 2018 року Кабінет міністрів затвердив новий державний стандарт початкової освіти.