На обов'язкові ПЛР-тести для вчителів відреагував освітній омбудсман
Ілюстративне фото: пресслужба ОП

Якщо однією з умов роботи школи офлайн під час карантину будуть ПЛР-тести для освітян, ця має бути безоплатно для вчителів, заявив у коментарі Громадському радіо освітній омбудсман Сергій Горбачов.

Інакше це порушення прав, адже тести дорогі, наголосив він.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

"Поки немає документа, що вчителів зобов’яжуть робити ПЛР-тести за власний кошт. Це лише на розгляді", – повідомив Горбачов.

Утім, напередодні в коментарі LIGA.Life прессекретарка міської ради Тернополя сказала, що таке рішення ухвалили на засіданні комісії ТЕБ і НС.

За темою: Нещеплених вчителів Тернополя зобов’яжуть щотижня здавати ПЛР – санлікарка області

Раніше санітарна лікарка Тернопільської області повідомила: якщо регіон вийде із "зеленої" зони карантину, а кількість вакцинованих освітян буде менша за 80%, то невакциновані вчителі матимуть щотижня здавати ПЛР-тест, аби школа працювала офлайн. Планується, що робитимуть це освітяни за власний кошт.

Горбачов вважає саму ідею про перевірку логічною. 

При цьому він нагадав, що наразі немає закону, який забороняє допускати до роботи невакцинованих вчителів.

  • Нагадаємо, за три місяці минулого навчального року коронавірусом перехворіло 12 000 учнів та близько 24 500 вчителів.
  • МОЗ встановило умову, що освітні заклади зможуть працювати офлайн навіть в червоній зоні, якщо мають 80% вакцинованих працівників. Тобто не будуть відкривати школи в жовтій, помаранчевій та червоній областях, які матимуть менше, ніж 80% вакцинованого персоналу.