Нардеп заявив, що відео з голосуванням за Шкарлета "раптово зникло". Що відповів Разумков
Сергій Шкарлет. Фото: пресслужба Кабміну

Відео з голосування Верховної Ради 17 грудня, коли депутати обрали міністром освіти Сергія Шкарлета, досі не надали представники Управління державної охорони, бо запис раптово зник.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Про це на засіданні погоджувальної ради заявив нардеп від Голосу Ярослав Железняк, звернувшись до голови ВР Дмитра Разумкова.

"Я вас хочу повідомити, що по факту кнопкодавства під час голосування за Шкарлета (щодо призначення міністром освіти – ред.) ще досі немає офіційного відео від Управління державної охорони. Кажуть, що 14 днів минуло і немає у них цього відео. Мені здається, що це повне ігнорування парламенту. Вважаю за потрібне викликати начальника цього управління Сергія Рудя і нехай він нам розповідає, яким чином те відео, яке зафіксувало момент кнопкодаства у Раді раптом зникло", – заявив Железняк.

Разумков відповів, що наразі технічні засоби були передані вже до ВР.

"І якщо буде підтверджена інформація, що відеозаписів немає, я думаю, ми шукатимемо механізми щодо їхнього відновлення у межах наших повноважень", – прокоментував Разумков.

  • 17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета повноцінним міністром освіти. Табло показало рівно 226 голосів "за" – мінімум, необхідний для призначення. 
  • Про те, що Шкарлет встиг зробити, поки був т.в.о. міністра освіти, читайте тут.
  • Нардеп від Голосу Інна Совсун заявила, що вони побачили фальсифікацію результатів голосування. Зокрема, що жодна людина не бачила Суркіса в залі парламенту, а його картка проголосувала "за".
  • У Верховній Раді відмовилися розбиратися з доказами, наданими депутатами, про ймовірне кнопкодавство під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.
  • 18 січня в Офісі генпрокурора порушили кримінальне провадження – там перевірять, чи законно Шкарлет став міністром освіти.