Призначення Шкарлета міністром. Для звернення в Конституційний суд вже зібрали підписи
Сергій Шкарлет. Фото: пресслужба президента

Для звернення в Конституційний суд щодо призначення Сергія Шкарлета міністром освіти назбирали достатню кількість підписів депутатів.

Про це повідомила нардеп від Голосу Інна Совсун у коментарі Інтерфакс-Україна.

За словами Совсун, під зверненням поставили підписи парламентарі з її фракції, а також з Європейської солідарності та мажоритарники. 

Всього 45 підписів. 

Звернення планують подати з 22 лютого.

"У цьому зверненні ми закликаємо КС скасувати постанову Ради про призначення Шкарлета міністром через порушення закону, який передбачає особисте голосування депутатів", – пояснила Совсун.

  • Нардепи від Голосу одразу після того, як Рада проголосувала 17 грудня за призначення Шкарлета міністром, заявили про факти кнопкодавства серед депутатів ОПЗЖ.
  • 18 січня в Офісі генпрокурора порушили кримінальне провадження – там перевірять, чи законно Шкарлет став міністром освіти.
  • 15 лютого на засіданні погоджувальної ради депутат Ярослав Железняк повідомив голові ВР Дмитру Разумкову, що відеозаписи із голосування за Шкарлета зникли і це буцімто підтвердили в Управлінні держохорони. Утім, в УДО заперечують цю інформацію.
  • Дмитро Разумков заявив, що у випадку підтвердження зникнення записів, в Раді "шукатимуть механізми щодо їхнього відновлення".