Подільсько-Воскресенський міст у Києві можуть відкрити вже за лічені тижні. Що відомо
Подільсько-Воскресенський міст. Фото: Вікіпедія

Подільсько-Воскресенський міст можуть відкрити вже наприкінці жовтня на початку листопада цьогоріч. Про це Віталій Кличко заявив в ефірі КИЇВ24.

За словами столичного мера Віталія Кличка, вже побудована ділянка до дороги на вулиці Петра Вершигори до розворотного кінця трамвая. Також тривають роботи під залізницею 90-метрового тунелю. На думку мера, міст повністю зможуть уже відкрити наприкінці жовтня або на початку листопада. Приблизно у той час можна буде запустити весь транспорт.

Департамент транспортної інфраструктури КМДА повідомив, що роботи на об’єкті у травні 2024 року перевели у цілодобовий режим. Водночас поряд з переходом триває спорудженням тунелю під залізничними коліями поблизу залізничної станції "Райдужний".

  • У 2021 році Подільська окружна прокуратура Києва проводила обшуки в Департаменті транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації у справі про будівництво Подільсько-Воскресенського моста. Фігурантів підозрюють у привласненні бюджетних грошей і службовій недбалості.
  • У 2021 році мер Києва Віталій Кличко заявив про політично вмотивований тиск на столичну владу, коментуючи обшуки у справі Подільського мосту й інших провадженнях.
  • У 2021 році Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ "Форма" та ТОВ "Еко-Буд Трейд" на загальну суму 182,5 млн грн за змову у тендері щодо виконання генпідрядних робіт на Подільському мосту через річку Дніпро у Києві.
  • У 2023 році директор Департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор в інтервʼю LIGA.Life розповів, коли місто може запустити рух Подільсько-Воскресенським мостом. За його словами, транспорт рухатиметься мостом у форматі "не для всіх".
  • У 2023 році мер Києва Віталій Кличко опублікував у Telegram відео, на якому він проїжджає на автомобілі Подільсько-Воскресенським мостом через Дніпро і говорить в об'єктив слово "незабаром". Це можна прочитати як натяк на відкриття мосту, що будується вже 30 років.
  • У 2023 році в Києві після відкриття Подільсько-Воскресенського мосту курсуватиме новий автобусний маршрут №111, повідомив голова спільноти "Рада з урбаністики Києва" Віталій Селик.
  • У 2024 році Рух автотранспорту Подільсько-Воскресенським мостовим переходом, де будують дорогу з тунелем для виїзду на вулицю Оноре де Бальзака, відкриють у вересні.