Претендент на голову Національної академії наук думає, що Землі 15 000 років – реакція НАН

На висловлювання академіка Владислава Гончарука щодо появи життя на Землі відреагували працівники Національної академії наук України, яку Гончарук претендує очолити.

У спільному зверненні академії заяви Гончарука називають антинауковими і такими, що шкодять репутації академії наук.

Мова про інтерв’ю Гончарука виданню "Граніт науки", де він заявив, що Землі 15 тисяч років, піраміди – це "творіння рук Божих", а життя на Землі зародилося за сім днів.

Читайте нас в Telegram: проверенные факты, только важное

У зверненні йдеться: "Розглядаємо її (публікацію – ред.) як певний набір його виключно персональних уявлень, які, як ми хотіли б сподіватися, з'явилися у нього в останні роки і яких ми ніколи раніше від нього не чули", – сказано в зверненні.

Вчені вважають, що заяви Гончарука суперечать фактам, встановленим світовою наукою.

Його слова також прокоментували в Інституті колоїдної хімії, який очолює Гончарук. Висловлювання академіка колеги засуджують.

"Інтерв'ю містить низку нечітких, часто помилкових і необгрунтованих тверджень. Вважаємо, що це інтерв'ю завдало великої шкоди авторитету Національної академії наук України та вітчизняної науки в цілому", – йдеться у відкритому листі.

  • 19 серпня у віці 101 року помер Борис Патон. Він очолював Національну академію наук України з 1962 року.
  • На посаду голови НАН претендують п'ять людей: директор Інституту колоїдної хімії та хімії води Владислав Гончарук (78 років), директор Інституту теоретичної фізики Анатолій Загородній (69 років), директор Інституту біохімії Сергій Комісаренко (77 років), колишній віце-прем'єр Володимир Семиноженко (70 років), а також глава Ради Нацбанку України Богдан Данилишин (55 років).