Ймовірність повернення жорсткого карантину – що кажуть Степанов, Ляшко і Кличко
Ілюстративне фото: пресслужба КМДА

В Україні повернуть жорсткий карантин при добовій кількості хворих близько 20 000, а заповнюваність ліжок, враховуючи і ті, які будуть в мобільних госпіталях, складе 100%.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі телеканалу 1+1.

Читайте також: Хроніка коронавурусу в Україні та світі – LIVE

Жорсткий карантин – це про обмеження на переміщення, а також закриття барів, готелів, кінотеатрів, спортзалів і центрів дозвілля.

Аби не допустити колапсу медичної системи, треба "просто дотримуватися правил", вважає міністр.

Доповнення:

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко допускає, що в Києві знову можуть закрити метро. 

Це можливе у випадку потрапляння столиці в червону зону. 

За словами Ляшка, в регіонах з червоним рівнем епідемічної небезпеки є два пункти, які стосуються громадського транспорту.

"Перший – обмеження роботи громадського транспорту. Другий – заборона посадки на міжобласний і міжрегіональний транспорт. Маршрути, які їдуть з Києва також можуть бути заборонені. Не скажу, що це буде відразу введено, але такий варіант не виключається", – сказав Ляшко в понеділок, 2 листопада, в інтерв'ю виданню Сегодня.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що локдаун в столиці через ситуацію з коронавірусом буде крайнім заходом.

"Ситуація, дійсно, складна. Ви бачите, скільки хворих щодня, і все більше людей потребують госпіталізації. І така ситуація сьогодні в багатьох країнах Європи ... Київ сьогодні всіма силами намагається утримати ситуацію, щоб не вдаватися до жорсткого карантину", – зазначив чільник столиці на брифінгу 2 листопада.

За словами Кличка, виходячи з того, як буде розвиватися ситуація, влада буде змушена виконувати рішення Кабінету міністрів, якщо той прийме рішення про суворі заходи.

У всіх областях України, крім Миколаївської та Чернігівської, лікарні для пацієнтів з коронавірусим заповнені більш ніж на 50% протягом останніх п'яти днів. У всіх областях захворюваність за два тижні на 100 000 чоловік перевищує 40. По всій Україні заповненість лікарень склала 66,9%, захворюваність – 258,8.