Сутички в Олімпійському коледжі: затриманого студента відпустили – голова профспілки

Поліція відпустила затриманого в сутичках студента Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного – Єгора Батарона.

Про це повідомили у п’ятницю, 25 вересня, на фейсбук-сторінці коледжу. Також про це написав голова профспілкової організації працівників і студентів коледжу Дмитро Несвятипаска.

Перед тим Несвятипаска написав, що затриманого студента відвезли до Деснянського суду Києва.

Зазначається, що Єгора звільнили без підозр і звинувачень.

  • 2 вересня 2020 року Кабмін прийняв пропозицію МОН приєднати Олімпійський коледж до Національного університету фізичного виховання і спорту (НУФВіС).
  • 6 вересня керівники і студенти коледжу оголосили безстроковий страйк. Кажуть, що рейдерську схему з ліквідації їхнього навчального закладу ректор НУФВіС Євген Імас розробляв ще в спільництві з міністром освіти часів Януковича Дмитром Табачником.
  • 17 вересня реорганізацію Олімпійського коледжу обговорили на засіданні підкомітету Комітету з питань молоді та спорту Верховної Ради, де всі висловилися про неприпустимість того, що МОН ігнорує думку колективу коледжу.
  • 24 вересня на територію закладу відбулася штовханина між студентами та поліцейськими, які охороняли ліквідаційну комісію на чолі з ректором Імасом у супроводі представника МОН Вадима Стеценка. В сутичці постраждали керівники коледжу і деякі студенти. Ще трьох – затримали, серед яких був і Єгор Батарон.
  • Імас та Стеценко звинуватили працівників коледжу і студентів у провокаціях.
  • 25 вересня на сутички відреагували в Міністерстві освіти – кажуть, що мова не про ліквідацію, а про реорганізацію закладу. Керівник МОН Сергій Шкарлет звинуватив керівництво коледжу в маніпулюванні студентами.