У першого українського ЛГБТ-фільму хочуть забрати гроші. Держкіно каже – не вийде
Скриншот My Young Prince Teaser UKR

У першого українського ЛГБТ-фільму Хачатура Васіляна "Мій юний принц" хочуть забрати державне фінансування. Таку постанову зареєстрували народні депутати 28 грудня.

Та в Держкіно кажуть, що не можуть скасувати фінансування стрічки, бо вона пройшла всі етапи конкурсу, повідомили у коментарі Укрінформу.

У жовтні на зйомки фільму вирішили надати кінокомпанії ТОВ "Ріал Пікчерз" 20 млн грн. Втім, наразі договір між компанією та Держкіно ще не укладено.

Депутати ж на чолі з представником Слуги народу Олександром Качурою зареєстрували постанову, де вимагають переглянути це рішення. У списку підписантів також нардеп Давид Арахамія, Максим Бужанський, Жан Беленюк і Євгеній Брагар.

Пояснюють це так: "Для захисту громадян України, зменшення соціальної напруги у суспільстві, недопущення дискредитації сфери кінематографії України, збереження традиційних сімейних цінностей".

Також вони хочуть створити систему повернення до держбюджету грошей, які дали на виробництво фільмів. 

Наприклад, депутати пропонують, щоб автори проєкту передавали прибуток від прокату або права на використання фільму.

Стрічка "Мій юний принц" стане першим повнометражним художнім фільмом про ЛГБТ-стосунки, який створять в Україні й виключно українською командою. Загальний бюджет стрічки становитиме 25 мільйонів гривень, із яких 20 мільйонів – державні.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин