Учнів заборонено змушувати мити підлогу і вікна в школі. Але можна поливати вазони

Школам не дозволено залучати учнів до миття підлоги та вікон, а також допускати використання ними мийних та дезінфікувальних засобів.

Таке роз’яснення нових санітарних норм дали в Державній службі якості освіти, пише Освіта.ua.

У новому документі теж фігурує термін "самообслуговування", як і в попередньому регламенті. Однак він означає лише прибирання за собою сміття та тримання свого робочого місця у чистоті.

Читайте також: Заборона на ковбаси, обмеження солі та хліба: як із січня зміниться меню у школах

"Санітарний регламент дозволяє залучати учнів 5-11(12) класів лише до поливу рослин та вологого прибирання поверхонь (без миття підлоги та вікон і використання мийних та дезінфікувальних засобів). Відбуватись це має за участі вчителів або медичних працівників, а тривалість самообслуговування не має перевищувати 1 години на тиждень", – йдеться у роз’ясненні Державної служби якості освіти.

Також у Держслужбі повідомили, що відтепер під час інституційних аудитів шкіл відбуватиметься вивчення освітнього середовища школи з огляду на його відповідність вимогам нового санітарного регламенту. Педагогічні колективи мають врахувати зміни, здійснюючи самооцінювання освітнього та управлінського процесів у школі.

  • У Міністерстві охорони здоров’я представили новий санітарний регламент для шкіл.
  • З 1 січня 2021 року школи зобов’язані організувати окреме харчування для дітей, у яких є довідка від лікаря про певні дієтичні потреби із встановленим відповідним діагнозом.