У Києві можна вакцинуватися не тільки в МВЦ. Половина бригад буде на місцях – Животенюк
Ілюстративне фото: EPA

У Києві охочі можуть вакцинуватися від коронавірусу не лише в центрі вакцинації в МВЦ на Лівобережній. Записатися можна через сімейного лікаря або зателефонувавши в пункт вакцинації, який розташований найближче.

Про це в коментарі LIGA.Life розповів координатор з вакцинації в Києві Василь Животенюк.

Він пояснив, що 15 медбригад цього тижня працюватимуть у центрі в МВЦ 17-18 червня через те, що на вихідних День медпрацівника. А половина – ще 15 – будуть їздити на місця.

"Якщо ви записані в себе в сімейного лікаря чи в медичному центрі на вакцинацію і вам немає значення, яка вакцина – зателефонуйте своєму сімейному лікарю чи в цей центр, де ви записані і вам назначають годину вакцинації Коронаваком. Як правило, ці дні години вакцинації мусять збігатися з роботою виставкового центру", – пояснив координатор. Утім, є виключення, вас можуть записати і на середу.

Сімейний лікар має назначити пацієнту дату та час вакцинації і сказати, куди підійти.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин

Якщо ж людина в листі очікування через портал Дія – можна прийти до МВЦ на Лівобережній 17-18 червня.

Також Животенюк пояснив, чому не всі бригади виїжджатимуть в центр масової вакцинації.

"У суботу (12 червня – ред.), коли я чергував у МВЦ, після обіду половина бригад гуляла через низьку навантаженість. А в той же час у списках в пунктах вакцинації 1 000 людей чекають щеплення", – пояснив Животенюк.

Так, наприклад, цих вихідних навантаженість на бригади становила менше 100 людей. В той час у в центрі вакцинації в Подільському районі мали навантаженість 209 людей.

Минулого тижня у Києві запустили запис в електронну чергу у центр масової вакцинації на порталі helsi.me.