У Києві вакцинували 5 812 медиків. Це п’ята частина усіх медпрацівників столиці
Фото: пресслужба КМДА

У Києві першу дозу вакцини від коронавірусу уже отримали 5812 медпрацівників. Це з близько 30 000 медиків, які працюють у столиці.

Про це повідомив Василь Животенюк, начальник відділу первинної медико-санітарної допомоги Департаменту охорони здоров’я КМДА в ефірі Громадського радіо.

"У Києві вакцинацію проводять 12 мобільних бригад. Щодня можна щеплювати близько 1000 медиків. Останніми днями Київ у першості за кількість медпрацівників, які вакцинуються. Ті ж, які відмовляються, у більшості перехворіли і мають антитіла", – сказав Животенюк.

Читайте також: У МОЗ виділяють дві причини відмови медиків від вакцинації проти COVID-19

  • 22 березня у Києві відкрили 32 стаціонарні пункти щеплення на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги. Подивитися, де вони розташовані, можна на мапі РНБО.
  • Попередньо у столиці на вакцинацію погодились 10 тис. людей віком понад 80 років, які можуть отримати щеплення у межах другого етапу вакцинації.
  • 22 березня в Україні почався другий етап вакцинації проти коронавірусної хвороби. 
  • На другому етапі планують вакцинувати медиків, які працюють не тільки в COVID-відділеннях, а цього тижня почнуть робити щеплення і сімейних лікарів.