У МОЗ виділяють дві причини відмови медиків від вакцинації проти COVID-19
Ілюстративне фото: пресслужба КМДА

В Міністерстві охорони здоров’я серед причин відмови від вакцинації проти COVID-19 називають нещодавно перенесений коронавірус.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю Українській правді. Життя.

"Ми рекомендуємо, що якщо перехворіли і у вас наявні антитіла, то можете відтермінувати вакцинацію на 6 місяців, тобто передати свою вакцину колезі", – розповів головний санітарний лікар.

Читайте також: 

Другою причиною називають протипокази, які можуть бути у медпрацівників на момент вакцинації.

Так, людина могла перебувати в гострій стадії певної хвороби, мати погане самопочуття або просто не вийшла на роботу, каже Ляшко.

"Звісно, що є і ті, хто відмовилися вакцинуватися на цьому етапі, але у нас також є багато фактів, коли вже зараз мобільні бригади повторно виїжджають в ковідні лікарні і вакцинують", – додав Ляшко.

Головний санітарний лікар підкреслив, що відмова від щеплення не означає, що людина не вакцинується завтра чи післязавтра або через 10 днів. 

"Тому говорити про відмови від щеплень як категоричну річ я не буду", – сказав Ляшко.

За даними заступника керівника МОЗ, за 10 днів вакцинації проти COVID-19 в Україні щепили 24% працівників у медзакладах, які лікують коронавірусних хворих, 30% працівників лабораторій та 20% працівників екстреної медичної допомоги.

Дивіться відео: Я з LIGA.net. Вакцинувався "індійським шмурдяком" від COVID-19