На Київщині 280 шкіл перейшли на нові стандарти харчування – ОДА
Ілюстративне фото – depositphotos.com

На Київщині 280 шкіл приєдналися до проєкту "Сучасна шкільна їдальня".

Про це повідомила в.о. директора департаменту освіти й науки Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко в понеділок, 5 жовтня, йдеться на сайті ОДА.

"Школи, які беруть участь у проєкті, із 1 вересня почали практикувати приготування страв за новими рецептами, а також розробку double-меню, за яким дітям пропонується кілька страв на вибір. При цьому на час поширення епідемії коронавірусу реалізацію ще однієї ініціативи – введення мультипрофільного харчування за принципом "шведського столу" – довелося тимчасово відкласти", – зазначила Осипенко.

Читайте також: Ідеальний ланчбокс дитині в школу – поради дієтолога та шеф-кухаря

В ОДА розповіли також про модернізацію харчоблоків у школах: у 73 закладах освіти провели капітальні ремонти, у 124 – поточні середні. Вартість ремонтів – понад 87,5 млн грн.

"Ще в десяти школах приміщення для харчоблоків ремонтуються  безпосередньо зараз. Йдеться про освітні заклади в Бориспільському, Васильківському, Вишгородському, Володарському, Києво-Святошинському, Таращанському, Рокитнянському районах, а також Богуславській, Бородянській і Ржищівській ОТГ. Після завершення робіт у харчоблоках цих шкіл встановлять нове обладнання", – йдеться в повідомленні.

  • З 1 вересня в Україні відкрили школи з карантинними обмеженнями. Учням початкової школи Міносвіти організувало карантинне харчування.
  • Якістю такої їжі частина батьків обурена. Фотографіями сніданків у школах Києва діляться в соцмережах.
  • Натомість заступниця в.о. міністра освіти Любомира Мандзій заявила, що батькам треба потерпіти. Нормальне харчування відновлять після кінця карантину.
  • 11 вересня в Міністрестві освіти і науки заявили – за харчування школярів і якість продуктів відповідає безпосередньо керівник та засновник школи.