В МОН розповіли про новації в умовах прийому для абітурієнтів-2022
Ілюстрація Depositphotos.com

Основний етап вступної кампанії планується провести у звичні для вступників та закладів терміни – в липні 2022 року, пише пресслужба Міносвіти.

Серед основних новацій – змінено перелік обов’язкових предметів для деяких спеціальностей та посилено роль математики під час вступу до закладів вищої освіти.

Читайте також: Навіщо майбутнім журналістам, психологам та політологам ЗНО з математики – відповідь МОН

Зазначається, що також новаціями умов прийому для вступників наступного року є: 

- розширення можливості для додаткового набору на контракт бакалаврів за денною формою здобуття освіти;

- удосконалення розподілу обсягу державного замовлення за галузями знань, міжгалузевими, підгалузевими групами;

- скорочення переліку паперових копій документів, що їх мають подавати вступники, які подають заяви в паперовій формі. 

Зокрема, тепер не потрібно буде подавати копії сертифікатів ЗНО та копію документа про раніше здобуту освіту, якщо ця інформація є в ЄДЕБО, повідомляють у МОН.

Наступного року заплановане розширення сфери застосування єдиного фахового вступного випробування в магістратуру з використанням технологій ЗНО. У 2022 році його проведення заплановано для спеціальностей "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "Управління та адміністрування", "Право", "Публічне управління та адміністрування", "Міжнародні відносини". 

Також відбулись зміни у предметах для вступу на медичні спеціальності – другим предметом вступники зможуть обрати математику або хімію, а третім – фізику або біологію.

Для вступників на спеціальності галузі знань 22 "Охорона здоров’я" замість фахового випробування будуть використовуватись результати інтегрованого іспиту КРОК-М, якщо вони його складали, уточнють у Міносвіти.

Повідомляється, що умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році зареєстровано в Міністерстві юстиції та найближчим часом набудуть чинності.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин