ВООЗ має невтішні прогнози щодо ожиріння у дітей через карантин

Через карантин і закриття шкіл знизилася фізична активність дітей. Це, в свою чергу, може призвести до збільшення рівня ожиріння серед них.

Про такі прогнози Всесвітньої організації охорони здоров’я розповів регіональний директор ВООЗ по Європі Ганс Клюге.

"Потенційно COVID-19 може призвести до загострення однієї з найбільш тривожних тенденцій у Європейському регіоні – зростання випадків дитячого ожиріння", – сказав він.

Нещодавнє дослідження ВООЗ показало, що майже третина дітей віком від 6 до 9 років мали надлишкову вагу.

Ви могли пропустити: ВООЗ має тривожний прогноз щодо смертності через слабку фізичну активність людей

Опитування провели у 36 країнах Європейського регіону. Найвищі показники ожиріння – у країнах Середземномор’я, проте ситуація поступово починає поліпшуватися через те, що влада країн прислухалася до рекомендацій ВООЗ та запровадила заходи щодо боротьби з ожирінням. Наприклад, ввели податок на цукровмісні напої, обмежили маркетинг харчових продуктів, а уроки фізкультури включили в обов’язкову програму для школярів. Так, кількість випадків ожиріння знизилася у Греції, Іспанії, Італії, Португалії та Словенії, де раніше фіксували найвищі показники ожиріння у дітей.

Клюге нагадав, що надмірна вага і ожиріння безпосередньо пов’язані з такими небезпечними для життя неінфекційними захворюваннями, як серцево-судинні захворювання, діабет і рак.