10 фільмів про татусів до Дня батька
Ілюстративне фото: Columbia Pictures

Liga.Life зібрала фільми про сильних, сміливих, винахідливих, добрих, люблячих та турботливих татусів.

Я – Сем, 2001

Головний герой фільму Сем – дорослий чоловік з інтелектом семирічної дитини. В цьому суворому світі йому було би непросто, якби не його донька Люсі, яка вже починає обганяти свого тата з розвитку. Але одного дня в їхнє життя втручаються соціальні служби, які прагнуть забрати дитину. Сем зробить все можливе, щоб повернути свою доньку. 

10 фільмів про татусів до Дня батька
кадр із фільму

Місіс Даутфайр, 1993

У житті Деніеля Хіларда почалася чорна смуга. Спочатку він втрачає роботу. Потім від нього йде кохана дружина, а на додачу суд ще й забороняє бачитися з дітьми більше, ніж раз на тиждень. 

Однак він вирішив, що цього часу з дітьми йому катастрофічно мало, тож знаходить вихід – переодягається у чарівну та ексцентричну жінку – Місіс Даутфайр та влаштовується хатньою робітницею у свою сім’ю. І тепер він може бачити своїх дітей щодня. У новій для себе ролі він вчиться бути турботливим, уважним батьком, потрапляючи у смішні та неочікувані ситуації.

10 фільмів про татусів до Дня батька
кадр із фільму

У гонитві за щастям, 2006

Кріс Гарднер – батько-одинак. Виховуючи п'ятирічного сина, Кріс щосили прагне зробити так, щоб дитина росла щасливою. Працюючи продавцем денситометрів, він не може сплатити за квартиру, і їх виселяють. Опинившись на вулиці, не бажаючи здаватися, Кріс присягнувся собі: що би не сталося, він виростить сина. 

10 фільмів про татусів до Дня батька
кадр із фільму

Гуртом дешевше, 2003

Том і Кейт разом ще зі школи. Вони завжди мріяли про велику родину та успішну кар'єру. Але після народження перших дітей думки про кар'єру пішли на другий план і все сімейство переїхало в тихий і спокійний Іллінойс. Коли дітей стало вже дванадцять, Тому запропонували роботу його мрії – тренувати футбольну команду.

Для цього всій родині знову доводиться змінити місце проживання. Кейт теж пощастило – її мемуари нарешті опублікують. Вона їде на презентацію книги в Нью-Йорк, залишаючи бідного Тома стежити за цілою юрбою дітей у новому місті, куди вони переїжджати не хотіли, тож влаштували для батька справжнє випробування.

10 фільмів про татусів до Дня батька
кадр із фільму

Шульга, 2015

У результаті бійки, в якій загинула його дружина, колись знаменитий боксер Біллі Гоуп втрачає право опіки над своєю маленькою донькою. У надії довести суду, що він хороший та надійний батько, він  починає посилено тренуватися, аби перезапустити кар'єру та повернути доньку.

10 фільмів про татусів до Дня батька
кадр із фільму

Дитя з Марса, 2007

Проста добра історія про людину, яка стала батьком, і про хлопчика, який став сином. Головний герой фільму Девід, письменник фантастичних романів, не знаходить розуміння серед собі подібних. Він популярний письменник, навколо нього в'ється багато "друзів", але справжніх, які будуть поруч, не дивлячись ні на що, можна перерахувати на пальцях.

І раптом він вирішує всиновити дитину, але не просту, а найдивнішу, яка остерігається інших, ніби це дитина з Марса. В ньому Девід знаходить те, що шукав – справжнього друга і сина.

10 фільмів про татусів до Дня батька
кадр із фільму

Заручниця, 2007

Брайан Міллс – досвідчений секретний агент американських спецслужб, у відставці. Після розлучення з дружиною у нього не залишилося нікого дорожче, ніж донька, яку він дуже любить. 

Одного разу дівчина відправляється з подругою в подорож до Парижа, де її викрадають невідомі. У паніці Брайан терміново вилітає до Європи та починає розслідування. Йому повідомляють, що у нього є всього 96 годин, щоб знайти та врятувати доньку, інакше  він її ризикує ніколи більше не побачити. 

10 фільмів про татусів до Дня батька
кадр із фільму

Реальна сталь, 2011

Колись головний претендент на титул найсильнішого у світі, а сьогодні "по вуха" в боргах просто колишній боксер Чарлі, намагається реалізувати себе в ролі промоутера. У ролі підопічних – роботи.

Але життя не дає йому простих задач, тож одного дня він знайомиться з сином. Він доситьтаки самостійний і не бачить у батькові авторитету. Але з часом вони пізнають один одного і разом захоплюються спільною справою – робототехнікою.

10 фільмів про татусів до Дня батька
кадр із фільму

Не всі вдома, 2019

Безтурботний батько великого сімейства Антуан вперше залишається сам на сам з домашніми справами та своїми некерованими дітьми різного віку, коли його дружина влаштовує собі канікули та їде на відпочинок. Всього десять днів без мами. Чоловік і не уявляв, як це складно. Адже всі турботи по дому та виховання дітей багато років були на дружині.

10 фільмів про татусів до Дня батька
кадр із фільму

Обдарована, 2017

Френк змушений самотужки ростити свою неймовірно здібну і талановиту племінницю Мері. Коли мати Френка дізнається про обдарованість онучки, звичайне життя в школі для Мері закінчується. Бабуся планує використати таланти онуки у власних цілях і заради цього через суд намагається добитися одноосібної опіки над дитиною. Тож чоловік змушений відчайдушно боротися, щоб зберегти дитинство доньці померлої сестри.

10 фільмів про татусів до Дня батька
кадр із фільму

Приємного перегляду!