Зміст:
  1. Материнський інстинкт
  2. Омен: Початок
  3. Останній подих
  4. Полум’яне небо
  5. Ритуал: Інший вимір
  6. Сезон полювання
  7. Ми, наші улюбленці та війна
  8. Повстання штатів
  9. Сором
  10. Емі Вайнгауз: Back To Black
  11. Нарешті світанок
  12. Почерк кілера
  13. Павуче лігво
  14. Приборкувачка драконів
  15. Я і Фелікс
  16. Манкімен
  17. Ебіґейл
  18. Любов, брехня та кровопролиття
  19. На вістрі клинка
  20. Закляття. Зародження зла
  21. Пухнасті супергерої
  22. Каскадер
  23. Нічні незнайомці
  24. Крашанка
  25. Суперники
Раян Гослінг у ролі каскадера, повернення Енн Гетевей на великі екрани та українська документалка про тварин під час війни від Антона Птушкіна – цей квітень підготував чимало цікавих прем'єр на різний смак. LIGA.Lifе розповідає про фільми, які виходять у прокат.

Материнський інстинкт

Прем'єра: 4 квітня.

Країна: США.

Жанр: драма, трилер.

У головних ролях: Енн Гетевей, Джессіка Честейн, Джош Чарльз, Андерс Даніельс Лі, Каролін Лагерфельт та інші.

Тривалість: 1 год 35 хв.

Про що

Події відбуваються у США у 1960-х роках. Давні подруги Еліс та Селін живуть по сусідству. Вони насолоджуються розміреним життям та виховують синів одного віку. Через нещасний випадок син Селін помирає. Подія глибоко травмує всіх. Еліс була свідком загибелі хлопчика і з часом розуміє, що Селін звинувачує її в тому, що вона не змогла його врятувати. Химерне хитросплетіння горя, підозр та звинувачень отруює життя двох родин.

Омен: Початок

Прем'єра: 4 квітня.

Країна: США.

Жанр: жахи.

У головних ролях: Білл Наї, Нелл Тайґер Фрі, Ральф Айнесон, Чарльз Денс, Соня Браґа та інші.

Тривалість: 2 год.

Про що

Події розгортаються в Римі незадовго до того, як у родині американського дипломата Роберта Торна та його дружини Кеті стається трагедія. Під час пологів помре їхній син-первісток. Цього ще не сталося. Молода американка прибуває до Риму, аби присвятити своє життя служінню церкві. Водночас вона спробує викрити злочинну змову, яка має призвести до появи на світ Антихриста.

Останній подих

Прем'єра: 4 квітня.

Країна: США.

Жанр: екшн, трилер.

У головних ролях: Мілла Йовович, Сем Вортінгтон, Коммон, Дженніфер Гадсон, Рауль Кастілло, Джеймс Саіто, Куавенжан Волліс та інші.

Тривалість: 1 год 34 хв.

Про що

Земля майбутнього залишилася майже без повітря. Серед людей, які вижили, точиться жорстока боротьба за генератори кисню. Мая, дружина талановитого винахідника Даріуса, разом з їхньою донькою Зорою живуть удвох у приміщенні, де виробляється кисень. Вони не полишають свій дім, аби не викрити місцерозташування цінної техніки, за якою всі полюють. Єдина можливість вийти на поверхню – спеціальний костюм, винайдений колись Даріусом. Інша група людей, яку очолює Тесс, давно шукає і їх, і техніку, завдячуючи якій вони досі живі. Тесс знає про розробку зниклого чоловіка Маї і готова пробратися до неї за будь-яку ціну.

Полум’яне небо

Прем'єра: 4 квітня.

Країна: Німеччина.

Жанр: комедія, драма, мелодрама.

У головних ролях: Томас Шуберт, Ленґстон Уйбель, Паула Бір, Енно Требс та інші.

Тривалість: 1 год 43 хв.

Про що

Молодий письменник Леон вирішує пожити в будинку свого друга на березі моря. Тут він прагне знайти натхнення та завершити книгу. Але через нове знайомство з чарівною дівчиною Леону ніяк не вдається зосередитися на роботі. Коли в будинку з’являються ще кілька несподіваних гостей, неподалік спалахує лісова пожежа. Опинившись у пастці полум’я, герої починають зближуватися.

Ритуал: Інший вимір

Прем'єра: 4 квітня.

Країна: Тайвань.

Жанр: жахи, детектив, трилер.

У головних ролях: Джей Сі Лінь, Ван Ю-Сюань, Віра Єнь, Чжань Цзи Сюань, Патрік Ші, Саммер Мен, Нін Чан, Шон Ху, Ріко Сі, Борис Ван, Лінус Ван та інші.

Тривалість: 1 год 41 хв.

Про що

Команда розробників ігор на основі міських жахастиків вирішує провести тестування нового продукту в будинку з паранормальними явищами. За легендою, місцеві привиди заводять непроханих гостей в інший вимір і змушують блукати там у нескінченному лабіринті жаху. Фахівці з горор-ігор зіткнуться тут зі справжніми потойбічними силами і мають переграти примар у їхній власній грі.

Сезон полювання

Прем'єра: 4 квітня.

Країна: Франція, Бельгія.

Жанр: комедія.

У головних ролях: Дідьє Бурдон, Хакім Джемілі, Каміль Лу, Тьєрі Лермітт та інші.

Тривалість: 1 год 41 хв.

Про що

Молоде подружжя Сімон та Аделеїда з двома маленькими дітьми купує будинок своєї мрії у мальовничій сільській місцевості. Нарешті, після тісної столичної квартири вони дихатимуть свіжим повітрям та насолоджуватимуться простором довкола. Ніхто не попередив Сімона та Аделеїду, наскільки сильно місцеві люблять полювання. Найкращі мисливські угіддя, на їхню думку, поблизу нещодавно придбаного будинку. Не встигла сім’я розпакувати речі, як на їхньому подвір’ї з’явилося безліч чоловіків з рушницями. Відмовлятися від своїх звичок заради якихось столичних пестунів вони не планують. Та й учорашні городяни не готові поступитися нещодавно придбаним угіддям.

Ми, наші улюбленці та війна

Прем'єра: 4 квітня.

Країна: Україна.

Жанр: документальний.

Тривалість: 1 год 9 хв.

Про що

З початком повномасштабного вторгнення безліч українців полишили домівки, аби врятувати свої життя. Часто тікали, не встигнувши взяти найнеобхідніші речі, однак разом із домашніми улюбленцями. Хтось був упевнений, що їде на кілька днів, тож тваринок залишав удома. Припнуті на ланцюгах собаки, замкнені в порожніх квартирах коти та тварини з зоопарків, зачинені в надійних клітках. Усі вони хотіли жити та потребували допомоги людей.

Повстання штатів

Прем'єра: 11 квітня.

Країна: США.

Жанр: екшн.

У головних ролях: Кірстен Данст, Джессі Племенс, Кейлі Спейні, Соноя Мідзуно, Джефферсон Вайт, Вагнер Моура та інші.

Тривалість: 1 год 49 хв.

Про що

Події розгортаються в найближчому майбутньому. Сполученими Штатами котиться нищівна та всеохоплююча громадянська війна. Почалося із бажання кількох південних штатів відділитися, і тепер уся країна охоплена бойовими діями. Група журналістів, серед яких відома репортерка, яка і раніше часто знімала збройні конфлікти, рухається у напрямку Вашингтона. Стає очевидним, що керівництво країни перетворилося на диктатуру, а повстанські угруповання повсюдно чинять воєнні злочини.

Сором

Прем'єра: 11 квітня.

Країна: Велика Британія, Канада, США.

Жанр: драма.

У головних ролях: Майкл Фассбендер, Кері Малліґан, Ніколь Бахарі, Алекс Манетт, Джеймс Бедж Дейл, Рейчел Фаррар, Люсі Волтерс та інші.

Тривалість: 1 год 41 хв.

Про що

Брендон — мешканець Нью-Йорка, одержимий сексом у всіх його проявах. Він частий гість порносайтів, постійний клієнт одразу кількох секс-працівниць і водночас дивовижно успішний спокусник, перед чарівністю якого не в змозі встояти жодна дівчина. Та внутрішній світ невтомного сексоголіка детонує після того, як у його розкішних холостяцьких апартаментах несподівано оселяється рідна сестра.

Емі Вайнгауз: Back To Black

Прем'єра: 11 квітня.

Країна: Велика Британія.

Жанр: біографія, драма, музика.

У головних ролях: Маріса Абела, Едді Марсан, Джек О'Коннел, Леслі Менвілл, Джульєтт Ковен та інші.

Тривалість: 1 год 41 хв.

Про що

Невдовзі вона битиме немислимі рекорди, отримуючи престижні премії. Мине зовсім небагато часу, і нею надихатимуться ті, хто зараз є зірками світової сцени. А поки що юна, унікальна та самобутня Емі Вайнгауз торує свій шлях до великої слави, вкладаючи душу не просто в кожну мелодію, а в кожну ноту. Вона почала писати пісні у 14 років, а у 20 випустила свій дебютний альбом. У 25 років Емі отримала п’ять нагород "Греммі" за вечір.

Нарешті світанок

Прем'єра: 11 квітня.

Країна: Італія.

Жанр: драма, історія.

У головних ролях: Джо Кірі, Лілі Джеймс, Віллем Дефо, Ребекка Антоначі, Рейчел Сеннотт та інші.

Тривалість: 1 год 59 хв.

Про що

Римська кіностудія Чинечитта у 1950-х роках була однією з найпопулярніших у світі, за що її називали Голівуд на Тибрі. Часто тут знімали свої фільми американці, а для участі в масових сценах шукали акторів серед місцевих. На один з таких кастингів Мімоза потрапила випадково, за компанію зі старшою сестрою. Але саме її обрали для участі у зйомках. Велична Джозефіна Есперанто особисто захотіла, щоб Мімоза брала участь у зніманні фінальної сцени. Того ж вечора юну дебютантку зірки першої величини захотіли бачити у своєму товаристві.

Почерк кілера

Прем'єра: 11 квітня.

Країна: США, Велика Британія.

Жанр: бойовик, трилер, драма.

У головних ролях: Семюел Л. Джексон, Венсан Кассель, Джанні Капальді, Кейт Дікі, Саманта Кохлан та інші.

Тривалість: 1 год 37 хв.

Про що

Детектив поліції Чикаго Ден Лоусон помічає схожість між вбивствами, які він розслідував п’ять років тому, та серією вбивств, які нещодавно відбулися у Шотландії. Збіги в деталях злочинів не дають йому спокою, тож він вирішує їхати за кордон. У Шотландії він хоче допомогти Глену Бойду, який займається цією справою. Пошуки вбивці для Лоусона особиста справа, оскільки однією з перших жертв серійного вбивці стала його дівчина. В очікуванні того, що злочинець повернеться по нову кров, двоє детективів уважні до кожної дрібниці.

Павуче лігво

Прем'єра: 11 квітня.

Країна: Франція, США.

Жанр: жахи.

У головних ролях: Тео Крістін, Фініган Олдфілд, Софія Лезафр, Ліза Ньярко та інші.

Тривалість: 1 год 46 хв.

Про що

Важко сказати, що спричинює більший безлад у квартирі Калеба – коробки з кросівками, які він продає, чи акваріуми з комахами, черв’яками та рептиліями. Хлопець разом зі своєю сестрою Манон та друзями живе в закинутій багатоповерхівці. Посеред цих нетрів живуть і друзі Калеба. Колекція екзотичних тварин поповнюється рідкісним павуком. Спершу його втеча зіпсувала день лише Калебу. Коли стало зрозуміло, як швидко розмножується ця тварина, всім стало не до жартів. Павук, що втік, вивів настільки численне потомство, що людям тут місця не лишилось.

Приборкувачка драконів

Прем'єра: 11 квітня.

Країна: Іспанія, Китай.

Жанр: мультфільм.

Тривалість: 1 год 34 хв.

Про що

У давньому Китаї настали темні часи. Дракони, що колись були вірними друзями людей, роками винищувались, на них полювали та утримували в клітках. Маленьку Пін це завжди непокоїло. Вона сирота, до того ж росте в неволі, тому добре знає, як це, коли ти не належиш сам собі. Якось випадково Пін знайшла драконяче яйце. Воно останнє у світі, і його шукає злий чаклун. Але правильніше було б повернути яйце в океан, де з нього може вийти на світ драконеня. На дівчинку чекає довга дорога, яку разом з нею розділить справжній дракон.

Я і Фелікс

Прем'єра: 11 квітня.

Країна: Україна.

Жанр: драма.

У головних ролях: Юрій Іздрик, Андрій Чередник, Владислав Балюк, Анастасія Карпенко, Галина Веретельник-Степанова, Андрій Ісаєнко, Олександра Семенко, Володимир Гладкий та інші.

Тривалість: 1 год 30 хв.

Про що

У провінційному містечку у пострадянській Україні Ольга виховує сина Тимофія. Батько хлопчика постійно кудись зникає, тож Тимофій його майже не знає. Коли у бабусі з’являється новий супутник життя Фелікс, хлопчик швидко знаходить з ним спільну мову. Харизматичний старий ніколи не відмовляється від чарки та часто згадує, як воював у Афганістані. Фелікс, не соромлячись, ділиться з малим своєю життєвою мудрістю та завжди й в усьому захищає його.

Манкімен

Прем'єра: 18 квітня.

Країна: США, Канада, Сінгапур.

Жанр: бойовик, трилер.

У головних ролях: Шарлто Коплі, Дев Патель, Собхіта Дхуліпала, Віпін Шарма, Сікандер Кхер та інші.

Тривалість: 1 год 53 хв.

Про що

Щоночі у ринг виходять бійці. За правилами, які тут діють, хтось обов’язково має програвати. Зазвичай це Манкімен, хлопець, вдягнений у маску білої мавпи. Ще дитиною він став свідком вбивства своєї матері. Кричуща несправедливість супроводжувала його все життя. Зрештою, він наважився застосувати всі свої знання та вміння, аби помститися тим, через кого зло вкрало його право на спокійне щастя.

Ебіґейл

Прем'єра: 18 квітня.

Країна: США, Ірландія.

Жанр: жахи, трилер.

У головних ролях: Аліша Вейр, Мелісса Баррера, Ден Стівенс, Кетрін Ньютон та інші.

Тривалість: 1 год 30 хв.

Про що

Донька впливового злочинця Ебіґейл захоплюється балетом. Якось конкуренти батька викрадають дівчинку. За неї можна отримати гарний викуп, до того ж провчити батька. Сховати дитину на час торгів вирішили у віддаленому пустому маєтку. Хлопці та дівчата, яких найняли, аби вони приглянули за дитиною, вже налаштувалися на приємний відпочинок. Аж ось виявляється, що Ебіґейл розуміється не тільки на балеті. Вона справжнісінький вампір – жорстокий, безжальний і дуже сильний. Буде великою вдачею хоча б зловити маленьку та гнучку потвору, не говорячи вже про те, щоб завдати їй бодай якоїсь шкоди.

Любов, брехня та кровопролиття

Прем'єра: 18 квітня.

Країна: Велика Британія, США.

Жанр: бойовик, пригоди, кримінал.

У головних ролях: Крістен Стюарт, Кеті М. ОʼБраєн, Ед Гарріс, Джена Мелоун, Дейв Франко, Кетрін Хон та інші.

Тривалість: 1 год 44 хв.

Про що

Відлюдькувата менеджерка тренажерного залу стає близькою з амбітною бодибілдеркою, яка в гонитві за своєю мрією прямує у Вегас. Їхня пристрасть виливається в небезпечну пригоду, що затягне їх обох у тенета злочинних зв’язків.

На вістрі клинка

Прем'єра: 18 квітня.

Країна: Франція.

Жанр: драма.

У головних ролях: Дорія Тільє, Гійом Гальєн, Даміен Боннар, Венсан Перез, Рошді Зем, Пепе Лоренте та інші.

Тривалість: 1 год 41 хв.

Про що

Париж, 1887 рік. Клемана Лаказа всі знають як неперевершеного майстра дуелей. Хоча цей вид вирішення суперечок поза законом, у вищому світі доволі часто трапляються дуелі. Змагаються зі шпагами, мечами та вогнепальною зброєю в руках. До Лаказа звертається по допомогу суфражистка Марі-Роуз Астьє. Вона давно й самовіддано бореться за права жінок та хоче викликати на дуель журналіста, який своїми статтями кидав тінь на її діяльність.

Закляття. Зародження зла

Прем'єра: 18 квітня.

Країна: Колумбія, Аргентина.

Жанр: жахи.

У головних ролях: Кумелен Санс, Мартіна Гарелло, Герман Баудіно, Херардо Романо, Марсела Бенхумея та інші.

Тривалість: 1 год 20 хв.

Про що

1931 рік. Емілія – бунтівна та непокірна дівчина, заслана батьком до монастиря проти власної волі. Її приїзд супроводжується серією паранормальних явищ, які згодом стають дедалі сильнішими. Щоб здобути свободу, Емілії доведеться розгадати таємницю прокляття монастиря та його мешканок.

Пухнасті супергерої

Прем'єра: 18 квітня.

Країна: Австралія.

Жанр: мультфільм.

У головних ролях: Дебора Мейлман, Девід Венем, Ед Оксенбульд, Марк Коулз Смітт та інші.

Тривалість: 1 год 21 хв.

Про що

Минув рік, відколи вомбат Меггі Діггінс прославилася як супергерой. Їй та її другу Світі встановили пам’ятник на головній площі міста. Тепер у кожного є спеціальний застосунок, який дає змогу звернутися по допомогу до цієї парочки. Проблеми в містян дуже різні, тож невдовзі життя Меггі може перетворитися на безкінечну прочистку забитих труб. Аж ось трапляється подія, яка може порушити мирний уклад життя назавжди. Хитрий хамелеон винайшов технології, за допомогою яких переносить будь-кого у вигаданий цифровий світ. Не розуміючи, де вони насправді перебувають, тварини починають діяти в інтересах злодія. Тільки Меггі та Світі зможуть зупинити цей безлад.

Каскадер

Прем'єра: 25 квітня.

Країна: США.

Жанр: бойовик, комедія, драма.

У головних ролях: Раян Гослінг, Емілі Блант, Аарон Тейлор-Джонсон, Тереза Палмер, Вінстон Дюк та інші.

Тривалість: 2 год 6 хв.

Про що

Джоді Морено знімає свій перший фільм у якості режисера. Вона дуже старається та хвилюється. Добре, що на знімальному майданчику завжди є кому її підбадьорити. Кольт – каскадер. Колись вони зустрічалися з Джоді, а нині просто працюють разом та підтримують одне одного. Кольт дублює актора, який грає головну роль. Якось цей актор безслідно зникає. Ніхто не може знайти його, а це означає, що Джоді не зможе дознімати свій дебютний проєкт і це зруйнує її кар’єру. Кольт дуже не хоче, щоб так сталося, тож погоджується стати на деякий час детективом та розшукати актора, який невідомо куди подівся.

Нічні незнайомці

Прем'єра: 25 квітня.

Країна: Франція.

Жанр: драма, мелодрама.

У головних ролях: Алекс Лутц, Карін Віар та інші.

Тривалість: 1 год 31 хв.

Про що

Чи може гучна сварка в підземці вилитися в палку пристрасть? У Парижі — може. Наталі й Емерік — двоє незнайомців, які випадково зіштовхнулися в нічному метро. Їхня суперечка в переповненому вагоні обернеться спонтанним сексом у фотобудці. Разом вони проведуть безтурботну ніч під французьким небом, щоб на світанку дізнатися, чи продовжать вони шлях разом.

Крашанка

Прем'єра: 25 квітня.

Країна: Україна.

Жанр: комедія.

У головних ролях: Станіслав Боклан, Олеся Жураківська, Даша Легейда, Володимир Гладкий, Михайло Пулянський, Артур Логай та інші.

Тривалість: 1 год 41 хв.

Про що

Вони давно не збиралися разом, але цього року вирішили відсвяткувати разом Великдень. Дві сестри та брат приїздять до будинку свого дитинства, де мешкає їхній тато. Сусіди кажуть, що з початком війни старий став геть дивний і увесь час проводить у своїй майстерні. Допоки діти не можуть розібратися, що ж саме не так з їхнім батьком, до справи береться онук. Виявляється, той будує ракету, аби уразити нею ворожу столицю. Є всі потрібні креслення, та й досвід роботи за плечима чималий. Потрібно лише трохи наполегливості і щоб молодь, яка нічого не тямить, не плуталася під ногами.

Суперники

Прем'єра: 26 квітня.

Країна: США.

Жанр: драма, мелодрама, спорт.

У головних ролях: Зендея, Джош ОʼКоннор, Майк Файст та інші.

Тривалість: 2 год.

Про що

Фільм розкаже про Таші Дункан, колись неймовірно талановиту тенісистку. Тепер вона стала тренеркою та силою, яка ніколи не вибачається за свою гру на корті та поза ним. Чоловік Таші – теж тенісист – лідирує за серією програшів, але вона придумує, як здолати невдачі. Та план Таші стикається із несподіваним поворотом, адже наступний суперник чоловіка – Патрік – його колишній найкращий друг і екскоханий Таші. Оскільки минуле й сьогодення зустрічаються, а напруга зростає, Таші мусить запитати себе, чого коштуватиме перемога.