2020 рік залишився без фестивалю борщу – Мінкульт

Фестиваль борщу цього року в Україні не проведуть. Його з 25 грудня перенесли на 2021 рік.

Про це повідомили на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики.

"Проведення культурних заходів міністерством завжди передбачає наявність процедур публічних закупівель та дуже ретельну підготовку тендерної документації від усіх організацій, які претендують на перемогу. І сталося так, що цього разу виконання усіх вимог до наданої учасниками закупівлі технічної документації, потребує більше часу, ніж ми розраховували", – йдеться у повідомленні.

Але, як зазначають у міністерстві, скасування фестивалю не привід не наварити й не поласувати борщем у колі близьких та друзів цієї п’ятниці, 25 грудня.

Для цього LIGA.Life має три рецепти борщу: класичний, пісний з грибами та гетьманський від Євгена Клопотенка.

Зазначимо, інспектори міжнародного путівника з ресторанів "Гід Мішлен", які прибули до Москви для дослідження російської кухні, приписали до неї український борщ. Щоб узгодити це непорозуміння, посольство України у Франції звернулося до компанії. Після пояснення інспектори міжнародного путівника з ресторанів "Гід Мішлен" виправили свій реліз. А також Мішленівський гастрогід прийняв запрошення розпочати роботу з київськими ресторанами.

  • Культура приготування українського борщу увійде в Національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини України за рекомендацією Експертної ради при МКІП.
  • 22 грудня п'ять українських міністрів змагалися в прямому ефірі в приготуванні борщу.