DeZeen написало про інтер’єр від української дизайнерки Ольги Фрадіної
Фото: Євгеній Авраменко

Авторитетне видання DeZeen опублікувало матеріал про інтер’єр від української дизайнерки та мисткині Ольги Фрадіної. Журналісти розповідають про її проєкт для київського центру холістичної медицини. 

"Ольга Фрадіна завершила роботу над монохроматичним інтер'єром київського велнес-центру Space, в якому заспокійливу атмосферу створюють фактури", — пише видання.

DeZeen написало про інтер’єр від української дизайнерки Ольги Фрадіної
Фото: Євгеній Авраменко

Простір поєднує кілька функціональних зон — невеликий вестибюль, роздягальню, зал для групових занять, два масажні кабінети, кімнату з ванною, яка використовується для лікувальних практик. У просторі також є чайна кімната з довгим дерев'яним столом, виготовленим із суцільного дерева.

"Я прагнула зробити простір максимально комфортним, створити місце, де люди хотіли б залишитися довше і де вони могли б легко розслабитися", — розповіла Фрадіна в інтерв'ю Dezeen.

Інтер’єр оздоровчого центру виконаний у пастельній, приглушеній колірній палітрі. У масажних кабінетах використані темніші кольори, щоб створити спокійнішу та інтимнішу атмосферу.

Водночас зал для групових занять — більш світлий і просторий, з одного боку він оздоблений дзеркалами, а от протилежна стіна пофарбована в тонкий градієнт, що нагадує захід сонця.

DeZeen написало про інтер’єр від української дизайнерки Ольги Фрадіної
Фото: Євгеній Авраменко

Space — центр холістичної медицини у Києві, який включає простори для занять йогою, медитацією та акупунктурою, а також традиційними цілющими практиками. Холістична медицина — течія, зосереджена на лікуванні "людини в цілому", а не тільки конкретної хвороби.

Проєкт Space розпочали напередодні вторгнення росіян в Україну, але тільки зараз завершили. За словами дизайнерки, ускладнювали будівельні роботи регулярні відключення світла — будівельникам часто доводилося привозити власні генератори.

Простір розташований на Подолі, на першому поверсі будівлі початку XX століття — раніше тут працював свічковий завод.