Дві українські дитячі книжки увійшли до престижного каталогу White Ravens 2020

До переліку престижного щорічного каталогу книжкових рекомендацій в галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури "Білі круки 2020" ("White Ravens 2020") потрапили дві українські книжки.

Каталог опублікували на сайті Міжнародної молодіжної бібліотеки в Мюнхені (International Youth Library), пише Читомо.

У цьогорічному переліку книжка "Сапієнси" Володимира Аренєва (ілюстрації Ліни Квітки, видавництво "Ранок") та "Піратський маршрут" Галини Малик (ілюстрації Грасі Олійко, "Видавництво Старого Лева").

Дві українські дитячі книжки увійшли до престижного каталогу White Ravens 2020
Книжка Сапієнси Володимира Аренєва
Дві українські дитячі книжки увійшли до престижного каталогу White Ravens 2020
Книжка Піратський маршрут Галини Малик

Загалом до каталогу було обрано 200 назв книг 36 мовами з 56 країн світу. 

Підписуйтесь на LIGA.Life в Instagram: тільки корисна інформація для український родин

Відбирали за критеріями літературного стилю, дизайну, універсальності теми, новаторства тощо.

"Непросте завдання знайти "Білих круків" серед численних нових видань, які бібліотека отримує щороку як безкоштовні та оглядові екземпляри. Для складання каталогу рекомендацій з міжнародної дитячої та юнацької літератури, який видається щороку з 1984 року, потрібна ціла команда редакторів", – зазначили на сайті Мюнхенської бібліотеки.

Каталог можна завантажити в електронному форматі.

У 2019 році до каталогу також увійшли дві українські книжки: "Сова, яка хотіла стати жайворонком" Галини Вдовиченко, ілюстрації Кристини Лукащук, видавництво "Чорні вівці" та "Туконі – мешканець лісу", авторка й ілюстраторка Оксана Була, "Видавництво Старого Лева".

Вперше до "Білих круків" українська книжка потрапила в 2001 році. Це була "Рукавичка" видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", яку проілюстрував Володимир Голозубів.

Міжнародний каталог "Білі круки" (The White Ravens) – це перелік понаж 200 найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу. Вперше вийшов 1996 року. Нині вважається одним із ключових орієнтирів у світі дитячої та підліткової літератури і не лише представляє найкращі видання, а й визначає ключові тенденції для видавців, критиків, продавців книжок і, звісно ж, для маленьких читачів та їхніх батьків. Щороку фахівці обирають найкращі видання з-поміж 9 тисяч книжок, які надходять до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки.