Ентоні Гопкінс дізнався про свій "Оскар" від агента. Бо він у цей час спав удома

Актор Ентоні Гопкінс, якого нагородили "Оскаром" за найкращу чоловічу роль у фільмі "Батько" пропустив церемонію нагородження, бо спав.

Про це пише People.

Окрім цього, 83-річний Гопкінс увійшов в історію – він став рекордсменом як найстаріша зірка, що отримала Оскар в цій категорії. 

"Тоні був в Уельсі, де він виріс, і він спав о 4 годині ранку, коли я розбудив його, щоб повідомити йому новини", – розповів давній агент Хопкінса Джеремі Барбер. 

"Він був такий щасливий і так вдячний", – додав Барбер.

Якщо ви пропустили увесь список тих, хто виграв цьогоріч Оскар – то він є тут у нас.

Але зранку Гопкінс все ж відреагував особисто на цю нагороду. Він записав відео на тлі валлійських полів.

"У віці 83 років я не очікував отримати цю нагороду. Насправді. Я дуже вдячний Академії і спасибі", – заявив Гопкінс.

Також він вшанував пам'ять покійного Чедвіка Боузмана, якого багато хто вважав лідером в номінації Найкращий актор, після того, як за свою останню роль в фільмі Ма Рейні: Мати блюзу він посмертно отримав Золотий глобус і премію Гільдії кіноакторів у відповідній номінації. "І я хочу віддати належне Чедвіку Боузману, якого забрали у нас занадто рано", – сказав Гопкінс.

Відомо, що актор після року карантину і повністю провакцинувавшись від COVID-19, повернувся у свій рідний Уельс.

Це вже другий "Оскар" Гопкінса. Перший він отримав за найкращу чоловічу роль за культову роль досвідченого психіатра і серійного вбивці-канібала доктора Ганнібала Лектера в психологічному трилері 1992 року "Мовчання ягнят" за участю власниці Оскара Джоді Фостер. 

У стрічці "Батько" Гопкінс грає 80-річного чоловіка з деменцією, який демонстративно відкидає тих, кого донька обрала, аби доглядали за ним. У міру того, як його стан погіршується, замішання Ентоні, пов'язане з його спогадами, впливає на його особистість і відносини навколо нього. Це була шоста номінація Гопкінса на Оскар.