Фани гри Ghost of Tsushima скинулися грішми на відновлення реальної пам’ятки в Японії

Фанати гри Ghost of Tsushima, стурбовані долею пам’ятки в Японії – ритуальних воріт біля храму – в короткі терміни зібрали гроші на їх відновлення. 

Про це пише видання Screen Rant.

Мова про торії – ритуальні ворота біля храму Ватацумі на реальному острові Цусіма. Вони були пошкоджені у вересні 2019 року від тайфуну.

Тоді місцевий священик Юічі Хіраяма почав кампанію Campfire (японський еквівалент Kickstarter) в надії зібрати достатньо коштів для відновлення священних воріт. 

Дивіться також: В перші години після релізу гри Cyberpunk 2077 в неї одночасно грало понад мільйон людей

Згідно зі звітом Famitsu, збір коштів почався 27 листопада з метою зібрати 5 000 000 ієн (більше 48 000 доларів США). Але через пару тижнів кампанія в кілька разів перевершила свою мету, зібравши більше 20 000 000 ієн (близько 190 000 доларів США). 

Хіраяма поділився, що велика частина пожертв надходить від фанатів Ghost of Tsushima. 

"Геймери як спільнота регулярно отримують погану репутацію. Однак це не дивно, з огляду на, що онлайн-спільнота занадто часто рясніє переслідуваннями і поганою поведінкою через дії деяких людей. Однак час від часу ці онлайн-спільноти об'єднуються в позитивному ключі, ділячись історіями і творчими зусиллями або беручи участь в добрих справах, які нагадують людям, що не всі гравці погані", – зауважило видання.

Також зазначає, що зворушливо те, як фани пройнялися японською культурою через гру і що це вилилося в добрий жест.

Ghost of Tsushima – це самурайський екшн у відкритому світі від студії Sucker Punch. Дія гри відбувається в 1274 році, під час першого монгольського вторгнення в Японію, коли острів Цусіма був захоплений монгольською імперією. За версією премії The Game Awards та японського ігрового видання Famitsu, Ghost of Tsushima – найкраща гра 2020 року.