В перші години після релізу гри Cyberpunk 2077 в неї одночасно грало понад мільйон людей

10 грудня випустили гру Cyberpunk 2077, яку анонсували ще в 2012 році, а перший тизер показали в 2013-му. Гра, розроблена польською компанією CD Projekt RED, яка є творцем "Відьмака" вважається найочікуванішою грою року. Дату випуску гри переносили чотири рази.

Так, через дві години після релізу на сервісі Steam у неї вже грало понад мільйон людей. Піковий показник одночасної гри склав 1,003,264 осіб. Steam і сайт магазину перестали працювати через наплив геймерів. 

Користувачі не могли запустити не тільки Cyberpunk 2077, а й інші ігри. За даними моніторингових сайтів, проблеми спостерігалися близько години.

Дивіться також: Святковий настрій для фанів "Відьмака". Netflix показав жартівливий трейлер серіалу

Cyberpunk 2077 – історія про майбутнє у 2077 році. Гра ґрунтується на настільній грі Майка Пондсміта Cyberpunk 2020. Основна дія відбувається в місті Найт-Сіті, схожому одночасно на всі міста в цьому жанрі, починаючи від "Нейроманта", "Того, що біжить по лезу" і "Примари в обладунках" і закінчуючи "видозміни вуглецем".

"Високі технології, низькі стандарти життя, неонове світло, дощ, нетрі, хакери, кібернетичні імпланти, банди на вулицях і мегакорпорація в офісах на вершинах хмарочосів. Якщо ви – фанат жанру, точно відчуєте себе як вдома", – пишуть оглядачі AIN.ua.

Більше того, в створенні гри взяли участь і знаменитості. Там знявся актор Кіану Рівз, який анонсував свою появу ще в 2019 році. Також – співачка Ґраймз, яка зустрічається з Ілоном Маском.

В перші години після релізу гри Cyberpunk 2077 в неї одночасно грало понад мільйон людей
Cyberpunk 2077. Джерело: CD Projekt RED

Критики, які вже встигли пограти в Cyberpunk 2077, відгукуються переважно схвально – але вказують на недопрацювання.

Також є скарги, що миготливе світло в грі викликає епілептичні напади. Розробник Cyberpunk 2077 заявив, що додасть у гру попередження про можливі наслідки.

Гра доступна для ПК, PS4 и Xbox One. Є також варіант грати в хмарі, за допомогою сервісів на зразок Google Stadia або GeForce NOW від Nvidia.