Фільм "Люксембург, Люксембург" покажуть на міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах
Кадр з фільму 'Люксембург, Люксембург'

Фільм "Люксембург, Люксембург" Антоніо Лукіча покажуть на 57-му міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах.

Глядачі кінофестивалю у Карлових Варах зможуть побачити фільм "Люксембург, Люксембург" у програмі "Горизонти" з добіркою найпомітніших та популярних фільмів кіносезону поруч зі стрічками Віма Вендерса, Акі Каурісмякі, Джафара Панахі, Лава Діаса та інших.

"Люксембург, Люксембург" — другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча. Головні ролі у стрічці зіграли учасники реп-гурту "Курган & Agregat" — брати Раміл та Аміл Насірови.

Напередодні стрічка отримала приз глядацьких симпатій на міжнародному кінофестивалі в Інсбруку (Австрія). Світова прем’єра "Люксембург, Люксембург" відбулася на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі, а 13 квітня 2023 року стрічка вийшла в український прокат.

З того часу фільм зібрав у прокаті понад 33,5 млн грн і посів восьму позицію у десятці найкасовіших українських фільмів часів незалежності. В українських кінотеатрах "Люксембург, Люксембург" подивились понад 224 000 глядачів.

Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах — щорічний кінофестиваль у Чехії. Фестиваль належить до категорії А, тобто входить до найпрестижніших фестивалів світу.

У 2019 році попередній фільм Антоніо Лукіча "Мої думки тихі" отримав спеціальну премію журі у секції "East of West" ("На Схід від Заходу").