Хливнюк пояснив, чому для нього неприпустимо стояти на одній сцені з "кримнашистами"

Вокаліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк пояснив, чому для нього неприпустимо виступати на одній сцені з артистами, які підтримують окупацію іншої країни.

Співак в ефірі "5 каналу" розповів, як його гурт запрошували зіграти на фестивалі в Іспанії, який організовували колишні керівники найбільшого регіонального музичного фестивалю в Росії.

"І ми погодилися, тому що я знаю цих людей і знаю, що вони нормальні. Але виникла проблема: на цій самій сцені в інший день мали грати кримнашисти. І це була дилема, бо коли ви потрапляєте на одну афішу, ти можеш довго розповідати в інтерв’ю, що ви виступаєте в різні дні", – розповів Хливнюк.

За його словами, це створило негативну реакцію, попри розуміння, що виручка з цього концерту не піде в кишеню країни-окупанта. І до останнього, каже Хливнюк, це була моральна боротьба, допоки фестиваль не скасували через пандемію.

"Піти проти суспільної думки за свої переконання і отримати цей "мішок подарунків", який хтось називає "відром лайна", але зробити це і боротися за свою аудиторію, яка емігрувала, або сказати, що я не можу дозволити собі вийти на одну сцену з артистами, які агітують, що окупувати частину іншої країни, вбивати і саджати українців в тюрму – це нормально", – пояснив артист.

На думку Хливнюка, будь-яка публічність – це вже політика. 

"І тобі доводиться відповідати, тому що ти представник своєї аудиторії і вони тобі близькі, вони твої однодумці. І ти несеш цю відповідальність перед ними", – вважає артист.