Журналістка NYT написала статтю про Київ: дворики, парки і техно-вечірки
Пішохідний міст. Ілюстративне фото: depositphotos.com

На сайті видання The New York Times вийшла стаття письменниці і журналістки Рози Лістер про Київ. Точніше її час, проведений в місті.

Лістер приїхала до Києва у червні. Каже, що через карантинні обмеження у подорожах, коло країн, в які вона могла потрапити зменшилося.

Журналістка ділиться, що уявляла Київ "жорстоким і сірим". Утім, за день змінила свою думку і відкрила для себе місто, в чому їй допомогли знайомі.

Читайте також: Вірш Жадана опублікували в NYT. Це перший переклад української літератури в журналі

Лістер пише, що, відвідавши оперу, вперше за 18 місяців заплакала просто слухаючи оркестр. Описує київські парки і сквери, які нагадали їй "Нарнію".

В своїй історії журналістка значну частину розповідає про київські техно-вечірки під час пандемії, які вона відвідала зі друзями свого сусіда по квартирі.

"Київська андеграундна сцена вже давно набула репутацію, що тепер регулярно висувається в якості кандидата на позицію "нового Берліна". Не всім подобається це порівняння, вказуючи на те, що це банальне висловлювання, а також на те, що воно применшує індивідуальну ідентичність міста, але більшість в цілому погодяться з настроєм, що стоять за ним, а саме, що сцена в Києві тепер сприймається як класна", – ділиться Лістер.

Тоді журналістка вирішила повернутися до Києва через місяць і одразу забронювала квитки, попередивши знайомих, що поживе тут деякий час.

"...іноді світло просто спалахує зеленим. Раптово закохатися в нове місто можна, як драматично закохатися в нову людину, і багато в чому це засноване на почутті захопленої містифікації, яке неможливо зберегти в довгостроковій перспективі", – пише Лістер.

Вона описує Київ, як місто "прихованих дворів, підземних переходів і барів, на які ви потрапляєте помилково, і все це дає відчуття особистої власності над відкриттями, які кожен уже зробив".

У тексті Лістер згадує також дворик з воронами на вулиці Рейтарській.

Читайте також: Як The New York Times відкрив українських грибників світу