Музей Івана Гончара запустив онлайн-крамничку

Державний Музей Івана Гончара відкрив онлайн-крамничку у фейсбуці.

Там можна придбати музейне видання альбом-каталог "Українці. Народні скарби Музею Івана Гончара".

Зазначається, що це перше видання, в якому представлено найкращі речі зі збірки Національного центру народної культури "Музей Івана Гончара".

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Колекція в альбомі подається як ілюстративний матеріал, крізь який висвітлюються різні аспекти традиційно-побутового життя народу, його цінності та світоглядні уявлення.

Також шанувальники мистецтва можуть придбати набір листівок "Храми України", який складається з 20 штук.

Музей Івана Гончара запустив онлайн-крамничку
Фото: пресслужба музею

Роботи, що зображені на листівках, це результат тривалих дослідницьких експедицій Івана Гончара різними регіонами України, під час яких він документував і замальовував унікальні зразки сакральної дерев’яної та кам’яної архітектури.

Довідково: Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара" – державний всеукраїнський спеціалізований науково-дослідний культурно-освітній заклад, розташований у місті Києві по вул. Лаврська, 19 (колишня канцелярія генерал-губернатора). Заснований 1993 року на базі приватної колекції Івана Гончара – художника, скульптора та громадського діяча. Свою колекцію Іван Гончар почав збирати наприкінці 1950-х років. З подорожей по Україні художник привозив предмети народного мистецтва, виготовлені в різний час, що відбивають розмаїття культурних традицій країни.