За "Володарем перснів" знімуть кілька нових фільмів
Фото: Unsplash

Warner Bros. спільно з New Line Cinema уклали угоду щодо створення нових фільмів за мотивами книг Дж. Р. Р. Толкіна. Про це написав Variety.

Робота над новими стрічками лише на початковій стадії, тому ще жоден режисер, продюсер чи актор не залучений до проєкту. Однак автор кінотрилогій "Володар перснів" та "Гобіт" Пітер Джексон вже повідомив, що він знає про подальші плани Warner Bros. і New Line. За його словами, він та сценаристки Френ Волш і Філіппа Боєнс також обізнані з останніми подіями.

"Warner Bros. і Embracer тримали нас у курсі всіх подій. Ми з нетерпінням чекаємо на розмову з ними, щоб дізнатися їхнє бачення подальшого розвитку франшизи", – повідомив Джексон.

Наразі лише компанія Amazon володіє телевізійними правами на "Володаря перснів". Торік вони випустили перший сезон серіалу "Персні влади" за мотивами всесвіту Толкіна, ціна якого сягнула до понад $450 млн.

Попри дві ґрунтовні трилогії: "Володар перснів" та "Гобіт", величезний і складний всесвіт, про який мріяв Дж. Р. Р. Толкін, залишається майже не дослідженим, йдеться у заяві.

Перша трилогія "Володар перснів" зібрала майже $3 млрд у всьому світі, наступна трилогія "Гобіт" відповідала цим прибуткам.

Трилогія "Володар перснів" була номінована на 30 премій "Оскар" і отримала 17 нагород.