Вийшов мальопис "Своя війна", який розповідає про маму захисника Азовсталі Дмитра Козацького
Фото: Inker

Журнал соціальних коміксів "Inker" опублікував мальопис "Своя війна". Випуск розповідає про Ірину Юрченко, матір захисника Азовсталі Дмитра Козацького з позивним "Орест".

Inker поспілкувався з Іриною Юрченко, яка працювала провідницею на евакуаційних потягах, що постійно курсували в перші дні повномасштабного вторгнення Росії.

Ірина працювала провідницею потягу Київ-Ужгород. Коли її донька переховувалася у бомбосховищі, син — в оточенні на Азовсталі, вона сама опинилася у сповненому страху та паніки евакуаційному потязі без права на сон і відпочинок, йдеться в описі до коміксу. 

Комікс "Своя війна" ввійшов до сьомого номера "Евакуація", вихід якого присвятили до річниці повномасштабного вторгнення.

У цьому номері зібрано ще три історії: про казаха, який шукав в Україні прихистку, а з початком війни вирішив допомагати людям, що опинилися в окупації; про батька-одинака з Маріуполя, що до війни виховував трьох малюків, а з її початком — намагався врятувати дітей від смерті, яка чатувала на його сім’ю; про чоловіка, що став переселенцем двічі та наважився повернутися у прифронтове місто, аби забрати дорогі серцю речі.