Російські артисти не можуть більше претендувати на премію YUNA
Джерело: Facebook премії YUNA

З цього року представникам країни-агресора заборонено змагатися за будь-яку нагороду музичної премії YUNA, повідомляють на сайті премії. 

"В умовах безпрецедентної небезпеки для України участь представників країни-агресора у боротьбі за нагороди Національної музичної премії, як наразі, так і в майбутньому, неможливі", – зазначають організатори.

Пісні та відеокліпи, де російські артисти є співвиконавцями разом з українськими, також не можуть претендувати на премію

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Як зазначається, зміни передбачені оновленим регламентом. До цього оргкомітет премії підштовхнуло загострення ситуації з можливим початком повномасштабної війни Російської Федерації проти України.

"В ситуації, коли йдеться про національну безпеку і загрозу існування країни, ми не можемо залишатися осторонь. Тому ми внесли зміни у регламент", – зазначив співзасновник та генпродюсер премії Павло Шилько.

Сенс проєкту YUNA – підтримка і захист інтересів українських виконавців та вітчизняної музичної індустрії, яка є частиною загального культурного ландшафту України, додав він. 

11 церемонія YUNA відбудеться 16 березня 2022 року у київському Палаці "Україна".

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин