Дивіться трейлер до фільму "Хто ти, Філіпе" — прем'єра в Україні відбудеться 29 червня
Кадр з фільму 'Хто ти, Філіпе'

29 червня в українських кінотеатрах з’явиться польська драма "Хто ти, Філіпе" режисера Міхала Квечинського.

Драма "Хто ти, Філіпе" заснована на романі з автобіографічними мотивами польського письменника єврейського походження Леопольда Тирманда.

Стрічка без пафосу і героїзації розповідає про прихований особистий спротив нацистському режиму під час Другої світової.

Сюжет розгортається навколо головного героя Філіпа — польського єврея, утікача із варшавського гетто. Він працює офіціантом в одному із вишуканих ресторанів Франкфурта та вдає із себе француза, щоби мститися нацистам і не викликати у них зайвих підозр.

На головну роль Філіпа режисер одразу ж обрав актора Ерика Кульма-молодшого. Актор присвятив підготовці до ролі майже рік. Йому довелося вивчити всі діалоги німецькою, відшліфувати свою французьку, навчитися танцювати чечітку та боксувати. Після затвердження Ерик не брав участі в інших зйомках та занурився у свого персонажа настільки, що випав зі звичного життя.

Попри те що фільм польський, мова у ньому німецька з додаванням французької та польської. Стрічку знімали у Варшаві, Торуні, Вроцлаві, Божкуві, Єленя-Гурі.  

Реліз в Україні відбудеться за підтримки Польського інституту у Києві.