Українців навчатимуть онкосвідомості через відеопроєкт на YouTube
Фото: Unsplash

Національний інститут раку запустив всеукраїнський інформ-проєкт "ОНКОсвідомість", який навчатиме українців своєчасної діагностики раку та способів його лікування.

Мета проєкту — підвищити обізнаність щодо онкозахворювань серед населення, а також "онконастороженість" серед лікарів, тобто здатність своєчасно виявити рак.

У відеопрограмах від лікарів і фахівців із теми можна буде дізнатися про своєчасну діагностику раку, як і коли її потрібно здійснювати, як стабілізувати психічний стан хворого, обрати свого лікаря й не помилитися в терапії. Крім того, даватимуть відповіді на найпоширеніші запитання пацієнтів і їхніх родичів та розвінчуватимуть міфи, пов’язані з раком.

Перший цикл програм розповідає про колоректальний рак (рак товстого кишківника й прямої кишки). Сім випусків зʼявлятимуться щодня протягом тижня на YouTube-каналі. Наразі вийшло вже дві серії.

Наступні цикли будуть присвячені раку молочної залози, легенів, передміхурової залози, шлунку, підшлункової залози та раку шкіри. Кожен цикл випускатиметься що два місяці.