У Гостомелі будують нове житло з уламків знищеного
Фото: Микола Бойко

Шість багатоповерхівок у військовому містечку Гостомеля відновлять за допомогою переробленого будівельного матеріалу. На локації вже демонтовано два будинки. Про це повідомив заступник Київської ОВА Микола Бойко. 

Демонтовані конструкції та бетонні блоки з будівель, що були зруйновані росіянами, переробляють і повторно використають для будування нового житла. На локації є спеціальне обладнання, завдяки якому будівельне сміття перетворюється у новий будівельний матеріал. 

Обладнання шрейдер
Обладнання шрейдера. Фото: Микола Бойко

"Такий принцип дозволить спрямувати більше коштів на відновлення інших об'єктів, відповідно більше людей якнайшвидше повернуться до своїх осель", – написав Бойко

Компанія Neo-Eco Ukraine, яка займається цим проєктом, планує звести 5 кварталів у військовому містечку в Гостомелі. Вони будуватимуть їх у формі урбаністичних островів, кожен з яких матиме власну соціальну зону з парком.

За словами авторів проєкту, будинки будуть екологічними й енергоефективними. Під час будівництва застосовуватимуть соломʼяні панелі, завдяки яким економія на опаленні становитиме близько 80%.

Візуалізація нового житла в Гостомелі
Візуалізація нового житла в Гостомелі. Фото: Neo-Eco Ukraine

Також планують встановити сонячні панелі, аби у разі відключення світла зробити квартал автономним та звести споруду подвійного призначення: укриття цивільного захисту та одночасно паркінг закритого типу.