У Гостомелі будують нове житло з уламків знищеного
Фото: Микола Бойко

Шість багатоповерхівок у військовому містечку Гостомеля відновлять за допомогою переробленого будівельного матеріалу. На локації вже демонтовано два будинки. Про це повідомив заступник Київської ОВА Микола Бойко. 

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Демонтовані конструкції та бетонні блоки з будівель, що були зруйновані росіянами, переробляють і повторно використають для будування нового житла. На локації є спеціальне обладнання, завдяки якому будівельне сміття перетворюється у новий будівельний матеріал. 

Обладнання шрейдер
Обладнання шрейдера. Фото: Микола Бойко

"Такий принцип дозволить спрямувати більше коштів на відновлення інших об'єктів, відповідно більше людей якнайшвидше повернуться до своїх осель", – написав Бойко

Компанія Neo-Eco Ukraine, яка займається цим проєктом, планує звести 5 кварталів у військовому містечку в Гостомелі. Вони будуватимуть їх у формі урбаністичних островів, кожен з яких матиме власну соціальну зону з парком.

За словами авторів проєкту, будинки будуть екологічними й енергоефективними. Під час будівництва застосовуватимуть соломʼяні панелі, завдяки яким економія на опаленні становитиме близько 80%.

Візуалізація нового житла в Гостомелі
Візуалізація нового житла в Гостомелі. Фото: Neo-Eco Ukraine

Також планують встановити сонячні панелі, аби у разі відключення світла зробити квартал автономним та звести споруду подвійного призначення: укриття цивільного захисту та одночасно паркінг закритого типу.