У Києві нову мініскульптуру присвятили танцівникам на "Театральній" – це вже 27-ма

У столичній підземці на станції "Театральна" встановили міні скульптуру, присвячену людям, які вже 30 років збираються у підземному переході на станції, щоб поспілкуватись і потанцювати.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці проєкту "Шукай", в рамках якого і з’явилася скульптура.

"Скульптура присвячена людям, які стирають межі у понятті "вік". Вони наважились ігнорувати правила, за якими "так не прийнято", "не для вашого віку" і "що ви собі дозволяєте". І дозволили собі – танцювати. Так, як хочеться. Посеред великого міста, на очах у раптових перехожих і постійних глядачів", – йдеться в повідомленні.

"Вони прожили важке життя. Їхня молодість припала на часи, коли не було соціальних мереж, але попри нелегку працю, вони встигали спілкуватися, зустрічатися і проводити свята за скромно прикрашеними столами, з піснями і веселими танцями. Їм важко звикнути до мінливості сучасного світу", – зазначають автори проєкту.

У Києві нову мініскульптуру присвятили танцівникам на "Театральній" – це вже 27-ма
Скульптурка танцівників на Театральній. Фото – Facebook проєкту Шукай

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для український родин

За її словами, танцівники збираються на "Театральній" регулярно вже понад 30 років. За цей час там багато хто знайшов своє кохання та друзів.

Кураторка проєкту Юлія Бевзенко розповіла про версію історії цих зустрічей: нібито все почалось з одного самодіяльного танцювального колективу, якому відмовили в приміщенні, але танцюристи "самозахопили" просторий підземний перехід біля входу в станцію метро.

Скульптор роботи Юрій Білявський.

Адреса – перехід на станції метро "Театральна", вхід з вулиці Богдана Хмельницького, 5.

Довідково: Проєкт "Шукай" заснували у 2018 році. Відтоді столиця отримала вже 27 скульптур по всьому місту. Їхнє розташування можна побачити на електронній мапі проєкту. Серед них – "Котлета по-київськи", "Київський каштан", "Київський торт", "Золоті ворота", "Київський богатир Микита Кожум'яка", "Золота туфелька Сержа Лифаря", "Київська кава", "Київські шахи", "Гелікоптер Сікорського", "Годинник П’єра Брульона". У 2020 році відкрили скульптурку "Швидка допомога" та 26-ту – присвячену письменнику Михайлу Булгакову.