У Києві запустили перше онлайн-радіо для школярів
Ілюстративне фото: pixabay.com

У Києві в тестовому режимі запрацювало перше онлайн-радіо "П.О.Р.Ш." для школярів.

Як розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, проєкт ініціювали в КНП "Освітня агенція міста Києва" з метою залучити учнівську молодь до створення цікавого контенту для своїх однолітків.

Абревіатура назви "П.О.Р.Ш." розшифровується як перше онлайн-радіо "Школа".

"Діти самостійно створюватимуть онлайн подкасти та проводитимуть інтерв’ю з цікавими особистостями: відомими киянами, освітянами, батьками, шкільними друзями та іншими. Таким чином у школярів з’явиться ще одна додаткова можливість навчитися презентувати себе, вести дискусії та спробувати себе в ролі діджея", – каже Мондриївський.

Він зазначив, що з дітьми працюватимуть професійні радіоведучі, медіапсихологи та медіаексперти, які ділитимуться своїм досвідом та порадами.

Також школярів навчатимуть медіаграмотності, критичному мисленню та основ журналістської етики.

За словами очільника КНП "Освітня агенція міста Києва" Бадрі Лолашвілі, всі охочі школярі зможуть спробувати себе в радіожурналістиці після локдауну.

Він додав, що деякі київські школи планують транслювати радіо "П.О.Р.Ш." під час виховних годин та на перервах. В ефірі радіо будуть новини про освітні події Києва, вікторини та музичні привітання.

Долучитися до нього можна на сайті радіо або через мобільний додаток.