У півфіналах Євробачення-2023 виступлять українські артисти: хто саме
Фото: Eurovision/Instagram

У півфіналах Євробачення виступлять Юлія Саніна, Марія Яремчук, OTOY, Alyosha та Злата Дзюнька. Про це повідомило Суспільне.

Також у списку запрошених зірок світові виконавці — Rita Ora та Rebecca Ferguson. Артисти вийдуть на сцену у Ліверпулі 9 та 11 травня у перервах між номерами конкурсантів.

Перший півфінал Євробачення-2023 відкриє ведуча шоу від України — фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна з фрагментом пісні "Маяк". Виступ символізує "обʼєднання музикою" двох країн, номер-відкриття має на меті підкреслити проведення 67-го Пісенного конкурсу Євробачення в Ліверпулі від імені України.

У перерві між виступами конкурсантів на сцену Євробачення-2023 вийде співачка Rita Ora, вона виконає попурі зі своїх найвідоміших хітів та презентує свою нову пісню.

Також Alyosha заспіває пісню "Ordinary World" культового британського попрок-гурту Duran Duran, в новому аранжуванні. Зокрема, Alyosha виступить разом з ліверпульською співачкою Rebecca Ferguson. Вони презентують свій перформанс під назвою "Ласкаво просимо до нас додому".

У другому півфіналі Євробачення-2023 глядачам покажуть два виступи українських артистів.

Представниця України на Євробаченні-2014 Марія Яремчук розпочне виступ з попурі найвідоміших українських пісень в сучасному аранжуванні. Її виступ має на меті розповісти про зв'язок між різними поколіннями українців та культовою музичною спадщиною України.

Перформанс завершить спільний виступ Марії разом з репером OTOY та 14-річною представницею України на Дитячому Євробаченні-2022 в Єревані Златою Дзюнькою.

Україну на пісенному конкурсі представлятиме гурт TVORCHI, який переміг на Національному відборі з піснею "Heart of Steel". Артисти розказали, як триває підготовка до конкурсу.