"Воплі Відоплясова" вперше перевипустять альбом "Танці" на вінілі
Фото: Енциклопедія сучасної України

Американський лейбл Org Music випустить на вінілі перший альбом гурту ВВ — "Танці", пише "Українська правда".

Реліз відбудеться 22 квітня лімітованим тиражем у 2000 копій по всьому світу. Для запису платівки повторно відкрили сесійну стрічку "Танців" та заново звели оригінальні доріжки на студії Infrasonic Sound у Лос-Анджелесі.

Org Music уже опублікував три композиції з майбутньої платівки у вільному доступі — "Танці", "Були деньки" та "Політрок".

Уперше ВВ випустили "Танці" 1989 року на касеті, яку записали в Києві за одну ніч. Потім шанувальники гурту переписували касету "вручну".

Коли у 1989 році ВВ записали свою демоверсію "Танців", то для поціновувачів радянського панку запис швидко набув статусу культового через драйвові пісні, які іронізують над життям в СРСР останніх років його існування.

"Світ був парадоксальним. Ми просто показали цей абсурд", — розповідав соліст ВВ Олег Скрипка про діяльність гурту в пізніх 1980-х.

Окрім того, Марія Соневицька, доцентка Каліфорнійського університету, провела музикознавче дослідження альбому. 22 квітня відбудеться презентація електронної версії англомовної книги "Танці". У книзі авторка використала спогади й коментарі музикантів.