18-річна філіппінка стала першою автогонщицею в історії "Макларена"
Фото: Formula 1

18-річна філіппінська автогонщиця Бʼянка Бустаманте стала першою жінкою у програмі розвитку (Driver Development Programme) британської команди Формули-1 Макларен.

У 2024 році Бустаманте представлятиме Макларен у чемпіонаті F1 Academy, змагаючись з ART Grand Prix. Її участь у програмі розвитку водіїв дозволить спортсменці приєднатися до групи талантів команди, головною метою якої є допомогти пілотам просуватися до Формули-1, IndyCar і Формули E.

Цього року дівчина брала участь у стартовому сезоні Академії Формули-1 з PREMA Racing, здобувши дві перемоги та два других призових місця на різних етапах турніру. За підсумками першого сезону F1 Academy Бустаманте посіла сьоме місце.

Бустаманте зазначає, що для неї велика честь бути частиною такої історичної команди, вона схвильована шансом розвиватися далі як водій, і всі її зусилля спрямовані на боротьбу за титул наступного сезону.

"Це такий унікальний момент у моїй кар’єрі — підписати контракту з Макларен і ART Grand Prix. Це набагато більше, ніж я могла собі уявити, коли брала участь у перегонах на Філіппінах. Мені все ще важко бачити своє ім’я поруч із Макларен, я дуже хвилююся, оскільки історія та спадщина цієї команди досі лишають мене безмовною", — розповіла Бʼянка Бустаманте.

Бустаманте, яка народилася на Філіппінах, дебютувала в одномісному автомобілі у 2022 році, змагаючись у серії W. Тоді вона отримала найвищі нагороди для новачків.