69% українців не виїздили за період повномасштабної війни — опитування
Фото: Unsplash

Rakuten Viber провів опитування серед українців і дізнався, який відсоток респондентів евакуювався під час повномасштабного вторгнення та скільки опитаних планують переїздити найближчим часом.

Результати опитування показали, що від 24 лютого 2022 року 69% українців перебувають вдома й не переміщувались всередині країни чи за кордон. 15% респондентів вирішили евакуюватися (8% до інших областей і 7% до інших країн) та вже повернулися додому. Також 16% українців переміщувались й поки не планують повертатися — 9% із них переїздили за кордон і 7% — всередині країни.

Зокрема, в респондентів запитали, чи планують вони переміщуватись найближчим часом: 86% українців не планують переїздити та залишаються в місцях поточного проживання. 3% — розмірковують над можливим переїздом всередині країни, ще 3% — виїдуть за кордон, якщо буде складна зима.

Водночас 1% українців зазначили, що точно виїдуть цього року, але поки не визначилися з напрямом. Також 7% опитаних наразі перебувають не вдома й планують повернутися.

В опитуванні в офіційному каналі Viber Україна взяли участь більш як 65 000 користувачів з України.