Аеропорт Франкфурта запустить систему розпізнавання обличчя для реєстрації
Фото: Depositphotos

Аеропорт Франкфурта стане першим на континенті, який запропонує послуги розпізнавання облич як частину процесу реєстрації для всіх пасажирів, які вилітають звідти, повідомляє Euronews.

Технологія Smart Path вже деякий час доступна в аеропортах, але лише для людей, які літають авіакомпанією Lufthansa та її афілійованими партнерами Star Alliance на певних маршрутах.

Однак тепер система стане доступною для всіх мандрівників, які хочуть скоротити час очікування на реєстрацію та пропустити довгі черги. Під час реєстрації на рейс мандрівник зможе використовувати своє обличчя, а не паспорт чи посвідчення особи, щоб підтвердити, що він пасажир.

Щоб отримати доступ до послуги, пасажири повинні спочатку зареєструватися в біометричному застосунку Star Alliance або в кіоску реєстрації за допомогою біометричних паспортів. Увесь процес займає всього кілька секунд. Тоді їм скануватимуть обличчя під час проходження контрольно-пропускних пунктів замість того, щоб пред’являти документи.

Системою розпізнавання обличчя Smart Path вже скористалися 12 000 пасажирів на етапі, який вважають пробним. Звичайні методи реєстрації також залишаться доступними, підтвердили в аеропорту.

"Наша мета — у найближчі кілька місяців оснастити принаймні 50% усіх автоматів для реєстрації, а також контроль посадкових талонів і ворота для вильоту цією новаторською технологією", — сказав П’єр Домінік Прюмм, член виконавчої ради Fraport, відповідальний за інфраструктуру.

Компанія Sita, що стоїть за технологією, зазначила, що вся особиста інформація буде видалена через три години після вильоту рейсу. За словами Sita, 75% мандрівників із задоволенням користуються новою технологією після її впровадження.