Активіста викликали до суду через наліплені на автівки ООН написи "Useless"
Фото: yo_syp/Twitter

Фотографу Йосипу Гусаку, який наклеїв на автомобілях ООН у Києві написи "Useless" (марні, непотрібні), прийшла повістка до суду. Про це він повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Зазначається, що судове засідання призначили на 22 вересня 2023 року. За словами Йосипа, це саме його день народження. Справу розглядатимуть у Подільському суді.

Фото: Йосип Гусак
Фото: Йосип Гусак

Хлопцю інкримінують звинувачення за статтею 173 Кодексу про адміністративні правопорушення, яке передбачає покарання правопорушників за дрібне хуліганство.

До дрібного хуліганства належить: використання нецензурної лексики у громадських місцях, порушення спокою громадян, зчинення галасу, чіпляння до людей та інші види недотримання порядку.

За вказані дії правопорушник може отримати такі міри покарання, як: штраф у розмірі 3-7 неоподаткованих мінімальних доходів; громадські (40-60 годин) або виправні роботи (1-2 місяці); арешт на п’ятнадцять діб.

7 червня Йосип Гусак зробив акцію протесту через позицію Організації Об’єднаних Націй щодо підриву росіянами Каховської ГЕС.

Він до букви "U" на позашляховиках ООН доклеїв "seless", зрештою утворилося слово англійською "Useless" — "непотрібні". Тоді активіст зазначав, що це не вандалізм, а просто висловлення своєї позиції.