Актор фільму "Паразити" Лі Сон Гюн помер у Сеулі – ймовірно, це було самогубство
Фото: EPA

У Сеулі помер південнокорейський актор Лі Сон Гюн, відомий за роллю в оскароносному фільмі "Паразити". Йому було 48 років, повідомили в Yonhap.

Лі знайшли мертвим в машині в центральному парку Сеула в середу. На пасажирському сидінні його авто виявили пакет деревного вугілля. За словами поліції, причиною смерті є "імовірно, самогубство".

Раніше правоохоронці отримали повідомлення, що Лі пішов з дому, написавши записку, схожу на передсмертну, і його машина зникла. 

Фото: EPA
Фото: EPA

Незадовго до смерті актора тричі допитувала поліція через вживання наркотиків. Востаннє Лі викликали до поліції 23 грудня, його допитували 19 годин. У Південній Кореї діють суворі закони проти вживання наркотичних засобів. За злочини, пов’язані з наркотиками, можуть ув'язнити від 6 місяців до 14 років.

Актор стверджував, що його обманом змусила господиня елітного бару вжити наркотики, щоб його шантажувати, і він не знав, що вживає.

Чоловік отримав негативний результат як короткого реагентного тесту, який пройшов під час розслідування поліції, так і лабораторного тесту на наркотики, проведеного в листопаді Національною судово-медичною службою. Зокрема, Лі Сон Гюн хотів пройти перевірку на поліграфі, щоб довести, що не винен.

Наприкінці жовтня він коротко поспілкувався з журналістами перед тим, як увійти до поліцейської дільниці Інчхона.

"Я щиро перепрошую за те, що викликав велике розчарування у багатьох людей, бувши причетним до такого неприємного інциденту. Мені шкода моєї родини, яка зараз переживає такий тяжкий біль", – сказав тоді Лі.

Лі Сон Гюн дебютував у ролі актора у 2001 році в телевізійному ситкомі під назвою "Закохані". Світове визнання він отримав завдяки ролі Пака у фільмі "Паразити" режисера Пон Чжун Хо, який отримав 2020 року чотири статуетки "Оскар". У 2021 році актор знявся в головній ролі в серіалі "Доктор Брейн", за що його номінували на премію "Еммі".